lördag 15 oktober 2011

Vinst mot Willands.

Tackar för stödet idag.

Det blev vinst i kvällens match mot Willands. Efter en mycket stabil insats kunde slutsiffrorna skrivas till 4-1(1-0, 2-1, 1-0).

Matchen började i ett högt tempo där vi skapade målchanser redan i första bytet. Trots det är det först när vi får läge i powerplay efter halva perioden som vi får utdelning. Brennet bågar in på sitt speciella vis men istället för att skjuta slår han en perfekt passning till comebackande Daneborn som stänker dit den från dålig vinkel.
Daneborn i favoritläge.
Vi har fler lägen i perioden med bla ett powerplay till i slutet men utan att kunna utnyttja det. Det blir lite mer svängit spel efterhand som perioden går men utan att vi släpper till några farliga chanser för Willands.

Andra perioden börjar med att för dagen utmärkta Fidde P kommer fel i en situation vi sargen vilket resulterar i en 5 min utvisning. Men under dom första minuterna är det vi som i boxplay skapar ett antal farliga lägen istället för Willands. Därför känns det helt logiskt när Magnus Hallbäck gör 2-0 för oss efter halva 5:an. Han snor bollen och går på kontring med Brennet. När backen väljer att täcka passningen så tar han själv avslutet.
Dessvärre har vi lite otur när bollen lite senare träffar för övrigt utmärkta domarens fot bakom målet och styrs rakt ut i banan. Det blir ett ihopslag och bollen går fram till en fristående spelare rakt framför Andy i målet. Han skjuter och Andy klarar första skottet men returen går dessvärre under Andy och in i mål. Vi klarar av resten av utvisningen utan att Willands skapar några fler bra lägen. Att vi spela 1-1 i en 5 minuters utvisning är mycket bra. Dessutom har vi fler målchanser än Willands vilket säger allt om vårt boxplay idag. Efter utvisningen försöker Willands gå upp och sätta mer press på oss. Detta gör att vi rycks med lite i deras "flängbandy". Kvilliten i vårt spel går ner lite dock utan att dom lyckas skapa målchanser. Det är istället efter 11.39 som Fidde får tag i bollen och då vet alla att det går undan. Han trampar förbi sin spelare och kan hitta Hallbäck med en passning. Målvakten gör en bra räddning på första skottet men Hallbäck fiskar upp sin egen retur och pillar in sitt andra mål för kvällen. Detta ger oss lite mer utrymme och vi kontrollerar perioden bra efter det. Vi får även en chans i powerplay i slutat av denna perioden men utan resultat. Kanske märktes det att vi idag saknades Mini(nybliven pappa) i dom situationerna.
Kaptenen nöjd efter Hallbäcks andra mål.

I början av tredje perioden får vi på nytt chansen i powerplay då Willands spelar med sex man på banan. Då kliver han fram. Willandsspöket Marcus Pålsson. Efter en mycket fin pass på nytt från Brennet kan Mackan efter lite flyt med stolpen och målvakten göra 4-1 på ett fint direktskott.
Mackan har precis gjort 4-1.
Efter målet spelar vi säkert. Willands tar timeout och försöker på nytt stressa oss högt men utan resultat. Vi tar oss ur deras press och när vi behöver spelar vi en längre boll. Med ca 5 min kvar får Willands läge att spela powerplay. Men idag är vårt boxplay felfritt. Det är istället Loman som trixar runt i deras hörna och en av deras spelare fäller honom. Spel 4 mot 4 och det känns som matchen är vunnen i det läget. Det händer inte speciellt mycket mer utan vi vinner matchen helt rättvist med 4-1.

Idag var alla spelare mycket bra i defensiven. Att bara släppa in ett mål mot Willands som är kända för att göra mycket mål är mycket bra. Andy var stabil i målet och backarna gjorde ett mycket bra jobb. Roligt att se Daneborn som gjorde comeback efter sin skada och gick in och fyllde upp saknade Minis plats i första kedjan. Dessutom fick han göra mål från sin favoritpossition i powerplay. Magnus Hallbäck visade idag att han bara blir bättre och bättre. Hans prestation idag lovar mycket gott inför framtiden.

Roligt att se så mycket folk på läktaren återigen.

Se fler av Ronnys bilder från matchen här.