söndag 9 oktober 2011

Vinst i Malmö

Glada miner efter vinsten.

Det blev vinst för herrlaget i den svåra bortamatchen mot KFUM Malmhaug. Slutresultatet skrevs till 4-5 (2-0,1-3,1-2).
Trots en bra chans för Mackan började matchen trevande från båda sidor. Vi var lite mer bollförande första halvan men det jämnade ut sig efterhand. Det var också Malmhaug som kunde ta ledningen halvägs in genom ett dragskott från mitten. Andy var skymd i målet av all trafik. Något senare fick vi ett mål bortdömt för spark. Tyvärr felaktigt men i en tilltrasslad situation är det mycket svårt för dom utmärkta domarna att se vem foten tillhör. Istället är det Malmhaug som slår en långboll där Fidde och Andy krockar lite och en Malmhaugspelare får öppet mål.
Detta är ingen bra period från något av lagen. Mycket slarv och felpass. I slutet får vi chansen i powerplay dock utan att skapa några riktigt heta lägen.

Därför kallas han Mini.
Andra perioden fortsätter i samma anda. Tempot är lågt och det händer väldigt lite. Malmhaug backa hem mycket och försöker inte riktigt spela. Det blir trångt för oss och vi får inga spelvändningar alls. Det är därför lite typiskt att vi får ett mål som styr på en försvarare in. Det är Hallbäck som hittar Mini lite snett framifrån. Hans skott blir inte perfekt men det tar på foten på en back och ställer målvakten. Lite senare är det åter förstakedjan som skapar bra tryck på Malmhaug. Detta ger också utdelning när Mini kan hitta Mackan ute vid sargen, som klpper till direkt. Dessvärre kan Malmhaug åter ta ledningen med ett frislag från hörnan. Ett lite för enkelt mål.
I slutet av perioden får vi chansen att spela 5-3. Det vill sig inte riktigt men precis när deras första spelare kommer in så avlossar Brennet stora bössan. Skottet sitter perfekt i nättaket.
Vi känner att vi börjar föra matchen mer och mer efterhand som perioden går. Dock är vi långt ifrån högstanivån.

I början av tredje perioden får Malmhaug ett powerplay men utan att kunna utnytja det. Vårat boxplay är mycket bra idag. Dessvärre kan ändå Malmhaug göra mål lite senare. En av deras spelare bryter sig förbi på kanten och kan hitta en helt fristående spelare på bortre stolpen. Det är inte förrän Brennet avlossar ett dragskott i 17 min som det blir retur på som vi kan reducera. Hallbäck slår returen i stolpen och Mackan får öppet mål. 4-4. Precis innan sista minuten börjar bryter Mackan ett av Malmhaugs mer sällsynta anfall. Han får fram bollen till Hallbäck som förlänger till Brennet. Han provar att dra iväg ett dragskott i steget och det lyckas. 4-5 och ledning för första gången i matchen. Trots att Malmhaug försöker kvittera i 6-5 spel håller vi undan.

Det är inte med skönspel som vi vinner idag. Men vi har en bra moral och ett bra GO i laget. Skönt att se Hallbäck göra seriedebut idag med tre ass som facit. Brennet är också bra idag med sitt ständigt farliga skott. Fidde Gör ett hästjobb i defensiven idag.