torsdag 20 oktober 2011

Vinst i Förslöv

Dagens bästa!

Det blev vinst i kvällens bortamatch mot Förslöv. Siffrorna skrevs till 3-9(1-3,1-2,1-4).

Matchen började med haffsigt spel från båda lagen. Det var lite chanser åt båda hållen. Men det är Henrik Brendheden som kan spräcka nollan efter en fin pass från Mackan. Dessvärre gör Förslöv mål direkt efter då en retur trillar ner framför en Förslövsklubba. Lite senare får Mackan bollen av Mini från vänsterhörnet. Han trampar in någon meter i banan och skjuter ett lågt dragskott vid första stolpen. I slutet av perioden får vår förstakedja ett bra tryck vilket till slut resulterar i ytterligare ett mål från Brennets klubba. Han får bollen av Hallbäck bakom mål, trampar in framför och trycker upp bollen i första krysset. Pausvila med 3-1 ledning. Detta är trots det inte en av våra bättre perioder i år. Snarare tvärtom. Vi slarvar mycket och tappar bollen på mittplan. Om inte Andy vaknat på sin bästa sida så hade resultatet varit annorlunda.

Andra perioden startar vi lite bätte men dessvärre så faller vi tillbaka igen. Det är också Förslöv som reducerar när Robin Nilsson får läge i sin favoritposition mitt i slottet. Inte ens Andy hinner över utan han kan göra 2-3. Men då kliver Brennet fram igen. Han får en lång pass av Mini och kan lirka in bollen under målvaktens arm och in i borte. Därefter får vi chansen i powerplay utan att göra mål. Vi skapar ett antal bra lägen men Förslöv klarar av det. Här tuffar spelet till sig lite och lite senare åker en ny Förslöv spelare ut. Där kliver Fidde fram och trycker in ett hårt skott i nättaket assisterad av Hallbäck. Lite senare är det Förslövs tur att spela powerplay. Dom skapar inte några jättefarliga lägen utan vi klarar av boxplayet bra.
Denna perioden påminner mycket om första. Haffsigt och slarvigt spel där vi släpper till mycket spelvändningar. Återigen är det Andy som får rädda oss många gånger.

Tredje perioden känns som vi kan kontrollera lite mer. Andy fortsätter att göra fina räddningar på dom lägena som uppstår. Det är Mackan som kan göra nästan exakt som i första perioden. Bollen får han av Mini återigen. Skottet sitter även denna gången vid första stolpen. Lite senare gör Jonas en fin prestation när han tar sig förbi sin spelare på mittplan. Målvakten räddar första skottet men Daneborn kan slå in returen. 2-7 och det känns ännu mer som vi kontrollerar mer och mer trots en snabb replik från Förslöv. Det är en fristående spelare på bortre stolpen som får öppet mål efter en fin pass. Men firma Mini- Brennet är inte klara för dagen. Brennet jobbar hårt och får fram bollen till Mini som iskallt drar ner målvakten och lägger in en backhand till 3-8. Sista ordet får dock Fidde. Han drar på ett direktskott på pass från Brennet och spikar slutresultatet till 3-9.

Detta är trots resultatet en av våra sämre insatser i år. Vi får inte riktigt spelet att stämma idag. Men vi är ändå nöjda med resultatet. Starkt av förstakedjan att fortsätta producera trots lite grus i maskineriet idag. Annars var Andy i målet vår klar bästa spelare på banan.