onsdag 28 september 2011

Vinst i premiären

Två av dagens målskyttar.

Det blev vinst i dagens premiärmatch mot Malmö FBC U. Slutresultatet skrevs till 9-2 (3-1, 5-0, 1-1) efter ett ryck i andra perioden.
Redan i matchens första byte fick vi utdelning när Mini fick tag i bollen på egen planhalva. Han lyfte fram en perfekt pass till Brennet som löpt sig fri. Målvakten försökte komma ut först men Brennet rundade enkelt honom och la in bollen i öppet mål. Drömöppning! Lite senare va det dax igen när Brennet sköt ett frislag i muren. Bollen damp ner hon Mini som med ännu en genialsik pass hittade Mackan som smugit upp på bortre. Öppet mål och 2-0. Det ska sägas att Malmö absolut inte var ofarliga och strax efter kunde dom reducera genom ett snyggt skott i krysset. Men då ville Andre Strömberg visa att det kunde han med. Efter ett bra hemspel från Jonas gick Andre två kliv in i banan och sköt ett hårt skott i närmsta krysset. På det hela taget var det en bra period från båda lagen. Andy fick visa sin klass ett flertal gånger med fina räddningar. Tyvärr får Jonas Daneborn utgå i pausen med en bristning i baksidan. Givetvis mycket synd om Daneborn men vår bredd i truppen gör att det inte oroar oss.

Möller till Jonas och 4-1. Foto: Ronny Olander
Andra perioden ville andra kedjan visa hur man rullar upp ett försvar. Loman knackade in bollen till Jonas som med fart frammåt spelade Möller. Han i sin tur lockade ut målvakten och la över bollen till Jonas igen. Öppet mål och 4-1.
När sedan Brennet hittade ner till Mini som från dålig vinkel sköt överraskande 5-1 så var greppet kopplat ordentligt. Under en avvaktande utvisning kunde vi hålla i bollen och rulla upp ett fint läge där Loman hittade upp till Brennet som kunde ta ett par kliv in i banan och avlossa sitt dragskott. 6-1. Innan perioden var över hade vår andra kedja på nytt rullat upp försvaret. Loman kunde hitta Jonas med en läcker pass och Jonas stänkte upp den i krysset.
Vår andra period var mycket bra. Vi skapade mycket framåt och släppte till väldigt lite skott bakåt. Inte ens när vi bjöd på ett friläge lyckades Malmö överlista Andy.

Tredje perioden blir lite tempofattigare. Det händer inte så mycket åt något håll. Inte förrän Vi spelar boxplay resulterar det i mål framåt. Det är Brennet som jobbar loss bollen. Driver upp runt deras mål och hittar ner till Mini som i sin tur slår en diagonal pass till Mackan. Inga misstag här och 9-1. I slutminuterna får Malmö åter chansen i powerplay och denna gången lyckas gästerna. 9-2 efter en sarjstuds bakom målet.

Malmö ska ha en eloge för dom aldrig slutade spela. Dom försökte hela matchen igenom trots det stora underläget.
Men idag var vi för bra. Både första och andra kedjan producerar idag framåt. Dessutom är vi mycket täta i försvaret. Det är många idag som förtjänar beröm. Andy gör en stabil match. Första kedjan med Mackan N, Mini, Brennet, Fidde P och Mackan oroar ständigt framåt. Andra med Anton, Andre S, Jonas, Loman och Möller bjuder på några riktigt läckra mål idag. Även tredje med Alex, Jon, Micke, Igge och Danne J gör en stabil match. Skapar kanske inte så mycket som dom kan men är väldigt bra i defensiven.
Nu är vi igång på allvar och det tror jag den stora(ca 150 pers) publiken tyckte med.

Härligt med bra domare också. Roger Persson och Ola Nilsson var mycket bra idag.