Vinst i genrepet

Daneborn firar sitt mål i powerplay

Det blev vinst i kvällens genrep mot div 2 laget Lagan.
Slutsiffrorna skrevs till 9-3( 3-1, 3-1, 3-1).

Vi började matchen mycket bra och tryckte ner Lagan i från första bytena. Men det var när vår tredje kedja gjorde entre en bit in i första som nollan spräcktes. Johan Igglund spelade hem bollen till Jon Strömberg som trampade in från sin backposition och avlossade ett fint dragskott.
Dessvärre kunde Lagan kvittera när en spelare fick två chanser framför Andy. 1-1.
Men strax efter kunde Jonas Daneborn göra 2-1 i powerplay efter en fin pass från Brendheden.
Lagan fortsatte att dra på sig utvisningar och i spel 5-3 gjorde Henrik Brendheden själv 3-1. Assisten stod Martin "Mini" Hansson för. I slutet av perioden drabbas även vi av en utvisning men klarar av vårt boxplay.

Andra perioden startar med 30 sek boxplay och precis när vi blir fulltaliga får Filip Loman ett friläge fint assisterad av Brendheden. Och fri med målvakten gör Loman inget misstag utan gör 4-1. Efter det presenterar vårt senaste nyförvärv sig i protokollet. När "Mini" slår en diagonal passning så får Magnus Hallbäck läge med sin fina backhand. Och trots dålig vinkel kunde han lägga in bollen.
Dessvärre kan Lagan återigen göra mål. Denna gången i Powerplay. Lagan har även läge att krypa närmre på straff men Andy kommer ut och gör sig stor vilket resulterar i att straffen går utanför.
Innan perioden är över kan "Mini" sno åt sig en boll på mittplan i spel 4 mot 4 och snyggt lägga in 6-2 med en backhand. Denna perioden präglas av mycket utvisningar men vårt spel i boxplay är mycket bra idag med.

Tredje perioden försöker Lagan sätta lite högre press. Men vi lyckas gång på gång ta oss ur situationerna utan större problem. Och det är även helt logiskt vi som ökar på vår ledning till 7-2 då Jon hittar Andre Möller som lite från kanten kan sätta bollen med ett dragskott. När sedan åter det är spel 4 mot 4 rullar Fidde Person och Brendheden upp ett fint anfall som avslutas av "Brennet" som styr in en fin pass av Fidde. Trots 8-3 från Lagan på en spelvändning känns det säkert. Det är Filip Loman som får sista ordet i protokollet när han återigen kommer fri. Möller hittar honom med en fin pass och då gör Loman sällan misstag. Denna gången är det med en backhand som han lobbar in bollen.

En bra match från vår sida. Lite extra plus till Brennet som återigen gör 2 mål och 2 ass. Även Mini gör en mycket bra match med 1 mål och 2 ass som facit. Magnus Hallbäck visar att han kommer bli en stor tillgång ju mer han kommer igång. Även Fidde Persson som var mycket bra idag visar vad han kommer tillföra laget.
Lite extra beröm till tredje kedjan också med Jon, Alex, Micke, Igge och Möller som gör två mål idag. Dom får även med sig en hel del utvisningar.