onsdag 14 september 2011

Peter Bengtsson

Peter i sin nya roll i båset.

Peter Bengtsson behöver knappast någon längre beskrivning. Han har varit med sedan innebandyns födelse. Nu är han tillbaka i Å/K IBS som assisterande tränare. Vi har ställt lite frågor till honom. 

1.Det var nåra år sedan vi såg dig i Å/K. Vad har du gjort under tiden?
- Jag har inte varit aktiv inom innebandyn varken som aktiv eller som ledarede sista tre åren utan nöjt mig med att följa yngste sonen i FC Helsingborgs P94. Efter 25 år som spelare och ledare så har jag passat på att göra annat som man inte hinner med när allt går i 190 knyck. Hus familj och annat kul (titta på innebandy).

2.Varför valde du att komma tillbaka?
- När Conny ringde och frågade om jag var sugen på att hänga med på resan så tog det inte så många minuter att bestämma sig.NÄr sedan sonen också var intresserad av att återkomma till ÅK och börja spela seniorbandy så var valet enkelt.

3. Vad tycker du om ledarstabens sammansättning?
- Ett härligt gäng med lång erfarenhet både som spelare och ledare på olika nivåer. Förutom gänget runt A och utvecklingslaget så har föreningen en mängd kompetenta tränare där väldigt många själva har spelat aktivt i föreningen. Detta med en annan kompetens som vi tar nytta av från bla brottningen.

4. Vad tycker du om truppen?
- Vilket gäng! En härlig mix av nya yngre och lite spänstiga äldre (läs Daneborn). Vi ledare har den trupp vi vill ha och längtar efter seriestarten.

5. Vad tror du om årets säsong?
- När det gäller resultat så är där några riktigt hårt satsande föreningar från den södra delen av Skåne som är favoriter. Sedan tror jag Willands och Ramlösa kan överraska. 
Vårt eget resultat, ja vi torskade alla matcher i fjor och det tar tid att få tillbaka den vinnarkultur som vi haft tidigare så en realistisk målsättning är att hamna på den övre halvan av tabellen.
Som en extra bonus så skall det bli intressant att se hur de yngre spelarna utvecklas under säsongen med spel i A och utvecklingslaget.

Vi tackar Peter och önska honom givetvis lycka till i år.

1 kommentar: