lördag 28 januari 2012

Vinst mot Willands

Förstakedjan stod för en bra insats ikväll.
Arkivfoto: Ronny Olander

Det blev vinst i fredagens svåra bortamatch mot Willands. Slutresultatet skrevs till 6-7(3-2,1-3.2-2).

Matchen startade bra från vår sida. Redan 3.55 kan vi ta ledningen. Det är Mackan som hittar Brebbet med en diagonal pass. Brennet trycker till bollen som går under målvakten som slänger sig över för att rädda. Dessvärre får Willands utdelning direkt efter oss när en av deras backar testar ett långskott. Något senare drar vi på oss en utvisning som vi klarar av. Men dessvärre kan vi inte byta alla spelare och på nytt provar en av deras backar med ett långskott som letar sig in i bortre. Bara halvminuten senare tappar vi bollen till en Willandsspelare i egen zon. Han provar på nytt ett skott och på nytt går det in. Underläge 3-1 efter halva perioden. Vi spelar upp oss lite och innan perioden är slut kan Brennet göra ännu ett mål. Han får bollen av Hallbäck från hörnet och bågar in. Bollen sitter stenhårt i första krysset.
Vi gör ingen jättebra förstaperiod. Men samtidigt får vi ingen panik av att ligga under. Willands e efektiva och utnytjar sina lägen bra. Ju längre in i perioden vi kommer blir vi bättre och bättre.

Tidigt i andra perioden får vi läge i powerplay. Vi har ett bra bolltempo och skapar chanser. Det är till slut Brennet som kan göra vårt och sitt tredje mål för kvällen när han på nytt drar iväg ett skott. Vi driver upp tempot lite mer i andra och efter 4.49 kan Hallbäck göra sitt första mål för kvällen. Det är Fidde som driver fram bollen till mittplan och slår en hård rullande pass som Hallbäck styr upp i nättaket från nära håll. Dessärre kan Willands göra 4-4 då bollen slås in i öppen kasse efter en diagonalpass nära mål. Något senare drar på nytt Willands på sig en utvisning. Vi har trampat igång ordentligt och det känns som dom är lite efter i situationerna. Även denna gång straffas dom av utvisningen när Mini får gata rakt fram från sin point position. Han sätter bollen under målvaktens arm. Vi har ytterligare två chanser i powerplay innan perioden är över. Dessvärre utan att göra mål trots bra spel.
Denna perioden känns det som vi är bättre än Willands. Vi driver upp tempot och dom får dra på sig utvisningar när dom inte hänger med. Men Willands e farliga i sina kontringar. Det är ett lag som man inte springer ifrån hur som helst utan dom biter sig kvar inför tredje.

5 min in i tredje får vi på nytt chansen i powerplay. Än en gång får Mini en gata rakt fram. Denna gång lyckas målvakten rädda men Hallbäck står välplaserad och slår in returen. På nytt kan dock Willands reducera när dom på chans slänger bak bollen och en av deras spelare sätter ett dragskott. Men sen kliver Malm fram med ett mycket fint zorronummer och sätter 5-7 med fem min kvar. Han får bollen bakom mål av Loman och går in på första stolpen med bollen i klon. Han gör en lång dragning och kan lägga in bollen i bortre. Willands försöker sista minuterna att spela utan målvakt utan att skapa några riktigt heta chanser. Det är först när vi slarvar i offensiv zon som dom kan reducera till 6-7. Fast då återstår endast 12 sekunder. Vi vinner efterföljande tekning och kan hålla undan.

Vi gör en helt ok match. Vårt mål var att få med oss tre poäng hem och det fick vi. Willands är ett lag som spelar med mycket energi och får dom chansen att hänga med i matchen så tar dom den. Tycker vi är bättre än dom från andra perioden och framåt men man kan aldrig räkna bort dom. Idag får förutom första kedjan, som va bra som vanligt, Anton extra beröm. Han har blivit den chef i försvaret i andra kedjan som vi hoppades på. Annars gör alla en helhjärtad insats med blåställen på vilket krävs för att vinna borta mot Willands.
Roligt att kunna beröma domarna som i mitt tycke var mycket bra idag.

Nu ser vi fram emot nästa match som är hemma mot Förslöv nästa fredag.

Så är glad var Hampe idag också efter sitt viktiga 7-5 mål.