måndag 16 januari 2012

Vinst mot Malmö FBC U

En nöjd Mackan efter matchen.

Det blev vinst i Söndagens svåra bortamatch mot Malmö FBC U. Slutresultatet skrevs till 3-10(1-5,2-1,0-4).

Matchen startade i ett högt tempo och redan i 3:e minuten kunde vi ta ledningen. Mackan bågar in i banan och droppar bollen till Brennet. Han bågar åt andra hållet och kan sätta upp bollen i krysset. Och direkt efter utökar Micke till 0-2. Igge får fram bollen centralt till Micke som sätter bollen lågt in vid stolpen. Ett tag senare får Malmö chansen i powerplay. Vi lyckas hålla emot bra men precis i slutet får Malmö utdelning när vi inte får väck bollen framför mål. Men bara minuten senare kan vi utöka ledningen till 1-3. Det är Fidde som får en frislagspetning av Mini. Fidde testar ett dragskott som letar sig in lågt i bortre hörnet. Med fem minuter kvar kan Mackan sätta 1-4. Han hittar en position i slottet och blir snyggt serverad av Daneborn. och innan perioden är över gör Brennet ännu ett mål. På nytt står Mackan för passen och som vanligt sätter han bollen i krysset.
Vi gör en bra förstaperiod. Trots att vi har fått göra många ändringar i formationerna pga sjukdomar så kontrollerar vi spelet och är täta hemåt. Dom få chanserna Malmö har räddar Andy säkert.

Men redan efter en halv minut in i andra gör Malmö mål. Dom får bra energi samtidigt sm vi går ner oss lite grann. Men när vi senare får chansen i powerplay så kan vi göra 2-6. Det är Daneborn som slår en genomskärare till Mackan. Målvakten räddar skottet men Fidde håller sig framme och med en enhandsvolley slår han in bollen. Lite senare får vi på nytt chansen i powerplay men dessvärre drabbas vi också av en utvisning så chansen rinner ut i sanden. Innan perioden är slut gör Malmö ännu ett mål till 6-3.
Detta är en riktig skitperiod av oss. Vi har många spelare som slappnar av och spelar okoncentrerat. Men Andy är fortsatt mycket bra i målet och får göra några fina räddningar.

Efter lite höjd röst i pausen kommer vi ut mer taggade igen till tredje. Malmö fortsätter att försöka skapa lägen men våran defensiv är bättre nu. Och efter 8 min gör Mini viktiga 7-3. Brennet ser honom stå fri framför målvakten. Han slår en hård pass längst marken som Mini snyggt styr upp i krysset. Det målet känns som ett avgörande och vi slappnar av(på rätt sätt) och spelar säkert och bra efter det. Anton kan sedan göra 8-3 på ett direkt skott. Andre står för passen. Bara minuten senare styr Brennet snyggt ut bollen till Mackan. Han avancerar och stänker upp bollen i bortre krysset. Sista målet gör Andre sedan Igge passat fram honom.

Vi gör en helt ok match sett till resultatet. Malmö är ett svårt lag att möta på deras hemmaplan. Men när det drar ihop sig i tredje perioden spelar vi säkert och stabilt. Fastän vi har några återbud och folk som blir sjuka under matchen står vi upp mycket bra tillsammans. Idag gör Fidde och Brennet två mycket bra insatser. Andy gör också(som vanligt) en mycket stabil match.
Nu ser vi framåt mot fredagens toppmöte mot Malmhaug KFUM IBK.
Så ta er till Sporthallen och upplev spänningen. Matchstart är 19.45.