måndag 2 januari 2012

Vinst i Munka.

Dagens fyramålsskytt Brendheden. Här från Ramlösamatchen.
Arkivfoto: Ronny Olander

Det blev vinst i dagens träningsmatch mot Munka Ljungby. Efter en målrik sistaperiod skrevs slutsiffrorna till 6-9(1-3,1-1,4-5).

Matchen startar bra för våran del. Efter ca 5 min kan Hallbäck sno åt sig bollen i offensiv zon efter att ha tryckt ner dom i ett långt byte. Han försöker hitta Brennet med en pass. Passen studsar på motståndare och dyker upp bakom målvakten. Där ser Brennet bollen och kan enkelt peta in den. Dessvärre kan Munka kvitera på ett frislag. Men kort därefter kan vi på nytt ta ledningen då Mini slår en lång boll fram till Hallbäck som kan styra in bollen. Och med endast 5 sekunder snor Loman bollen på mittplan. Han får fram bollen till Möller som kommer fri med målvakten. Han rundar målvakten och lägger in bollen med endast en sekund kvar. Vi gör en bra förstaperiod. Alla tre kedjorna skapar lägen framåt samtidigt som Munka hålls tillbaka trots piggt och bra spel från deras sida.

Andraperioden är inte lika händelserik. Spelet är fortsatt bra men vi utnytjar inte riktigt alla våra läge. Men samtidigt får vi bättre och bättre kontroll på Munkas offensiv. Det är även vi som kan utöka ledningen efter halva perioden. Igge får bollen av Jon på mittplan och sätter fart. Han bryter in från kanten och går förbi målvakten och kan lägga in bollen i öppen kasse. Munka har dessvärre lärt sig av oss från första perioden och slänger iin en slumpboll i slutsekunderna som dessvärre letar sig in bakom Andy.
Det är lite mer kontrollerat spel i denna perioden. Vi försvarar oss mycket bra samtidigt som vi fortsätter att skapa lägen och få längd i våra anfall.

Tredjeperioden blir målrik. Det är Mackan som först får utdelning när han blir serverad av Brennet i slottet. Mackan trycker upp bollen i bortre krysset. Munka kan reducera till 3-5 innan vi får läge på straff. Dessvärre gör deras målvakt en mycket bra räddning. I det efterföljande powerplayet skapar vi ett antal chanser och när Munka dessutom drar på sig ytterligare en utvisning kan Brennet trycka in sitt andra mål för kvällen. Lite senare kan Hampus utöka ledningen till 7-3 när han snor åt sig bollen från en back och lägger in bollen köksvägen. Sedan får Munka en chans i powerplay. Vi håller emot bra och skapar något farligt kontringsläge men dessvärre kontrar Munka tillbaks och kan göra 4-7. Sista fyra minuterna blir sen händelserika. Munka tar ut sin målvakt och spelar 6-5. Dom kan reducera när dom får ett läge mitt framför målet. Munka fortsätter utan målvakt och det utnytjar Brennet. Andy limmar ett skott och hittar Brennet med ett långt utkast. Öppen kasse och 5-8. Direkt på tekning utökar vi ledningen till 9-5. Mackan slår en lurig pass fram till Mini. Han släpper ut bollen till Möller som slår diagonalt tillbaka till Mini. Mini slår bollen direkt till Brennet som smygit upp vid stolpen och kan lägga in bollen under målvakten och göra sitt 4:e mål för kvällen. Munka kan sen göra ytterligare ett mål i spel 6-5 och på så vis fastställa slutresultatet till 6-9.

Att vinna mot Munka som är ett topplag i div 1 är mycket starkt. Båda lagen ställer i princip sina bästa lag på banan. Vi gör en mycket bra match idag. Roligt att alla kedjor är med och producerar. Hallbäck visar att julvilan gjort gott för honom trots att han bara spelar halva matchen gör han en mycket bra och pigg match. Hampus Olsson tar chansen när Fidde saknas i första kedjan och gör en mycket bra match. Brennet fortsätter att producera. Men han är mycket mer än bara en poänggörare vilket han visar med allt sitt slit idag. Möller gör även han återigen en bra match. Även hans kedjekamrater Loman och Malm visar att formen börjar infinna sig.

Nu ser vi fram emot en ny tuff värdemätare på onsdag när vi ska möta Engelholm.