torsdag 5 januari 2012

Förlust mot FBC Engelholm

Hampus Olsson gör på nytt en bra match.

Det blev förlust i onsdagens match mot FBC Engelholm. Slutsiffrorna skrevs till 6-4(0-2,5-0,1-2).

Matchen började bra från våran sida. Vi är koncentrerade i försvarsspelet och släpper till väldigt få avslut. När vi får chansen kontrar vi bra och det är på just en kontring i slutet av perioden som vi tar ledningen. Möller slår en diagonalpass till Hampe som suger in bollen och drar iväg ett dragskott i samma rörelse. Bollen smiter in lågt vid första stolpen. Och innan perioden är över lyckas även förstakedjan med ett kontringsmål. Mackan vinner fram bollen till Brennet. Han avanserar och när backen går på honom slår han en perfekt passning diagonalt över hela banan till Hallbäck som sätter bollen säkert i öppen kasse.
Vi är nöjda med våran första period.

Det är vi däremot inte med den andra. Engelholm får ett tidigt mål när bollen lite turligt studsar in till en fristående spelare mitt framför Andy. Han sätter den säkert och reducerar. Lite senare drabbas vi av en utvisning. Vi håller emot bra och har några riktigt farliga kontringar som mycket väl kunde resulterat i mål men med endast tio sekunder kvar lyckas Engelholm på nytt göra mål med ett välriktat skott från pointspelaren. När vi senare i perioden gör ett misstag i egen zon kan Engelholm gå upp i ledning. Det blir två spelare ensamma mot Andy som inget kan göra. Strax efter drabbas vi på nytt av en utvisning. Och på nytt har vi ett par målchanser bla öppet mål och ett friläge men precis som förra gången kan FBC göra mål precis i slutet. Och innan perioden är slut gör dom ännu ett mål på ett frislag. Ställningen är nu 5-2.
Detta är en riktig skitperiod från vår sida. Det känns som alla är sega och slitna efter måndagens match. Vi tappar fokus och släpper till många chanser. Andy gör ett antal bra räddningar trots fem insläppta.

Vi bestämmer oss för att gå ut i tredje och göra en ny bra period. Det gör vi också. Spelet är jämt och fartfyllt igen. Och halvvägs in kan David sno åt sig bollen i slottet efter en tilltrasslad situation. Han gör en fin dragning och kommer mot deras målvakt. Dessbättre får han ingen riktig träff på skottet så den går in längst golvet. Nu är vi på jakt efter fler mål men dessvärre kan Engelholm göra ännu ett mål närderas spelare uppfattar en situation snabbt och vallar in bollen på Andy. 6-3 på tavlan. Mackan har sedan två bra skott. Det första tar i ribban. Det andra sätter han snyggt serverad av Brennet i krysset. Det blir inga fler mål i matchen.

Vi gör två bra perioder men det räcker tyvärr inte idag. Andra perioden är för dålig. Det märks tydligt att vi haft en tuff match så sent som i måndags. Många spelare är trötta både i flåset och i tanken i andra perioden. Men trots detta är det ett ok resultat mot serieledarna i div 1. Vi kontrar bra och med lite bättre utdelning kunde vi gjort två mål i boxplay.
Hampus Olsson gör på nytt en bra match som back. David gör ett mycket piggt inhopp. Annars är betygen jämna överlag idag. Nu ser vi fram emot en ny match på söndag mot lokalkonkurenten VV84.