fredag 20 januari 2012

Vinst mot Malmhaug

Hampe har precis gjort 1-0.

Det blev vinst i fredagskvällen viktiga toppmatch. Slutresultatet skrevs till 7-3(3-0,3-1,1-2).

Matchen startade i ett högt tempo. Och redan efter 1.24 kan Hampe ge oss ledningen. Han bryter ett uppspel och kommer fri med målvakten och kan säkert sätta bollen. Knappa minuten senare kan Loman öka på ledningen när vi återigen kan sno bollen från en back. Han tar sig in från sargen och sätter bollen in vid stolpen. Efter ca 13 min får vi en utvisning. Vårt boxplay är bra och när vi försöker kontra med en långboll tar en Malmhaugspelare bollen med handen och blir utvisad. Vi väntar in vår spelre och gör sen mål i powerplay. Brennet siktar in sig och slår en passning på bortre stolpen där Mini finns och kan styra in bollen. I slutet av perioden får vi på nytt chansen i powerplay men utan att kunna sätta dit den.
Vår förstaperiod är mycket bra. Vi är aggresiva i egen zon och straffar Malmhaug när lägen finns. Offensivt är också bra. Vi får tryck och långa anfall.

Andra perioden hinner bli 3.01 innan första målet faller. Det är Fidde som vinner bollen i egen zon. Han tråcklar sig fram till mittplan och slår bollen till Brennet. Han tar en lång båge från ena sargen till andra. Väl där skjuter han ett dragskott som via målvakten går in mål. Strax därefter få vi på nytt en utvisning. Men Mackan får tag på bollen i egen zon och sätter fart framåt. Han testar med ett dragskott som går in via stolpen. 5-0. Dessvärre kan Malmhaug reducera i powerplayet som fortsatte genom att slå in en retur. Halvvägs in i perioden drar Brennet på nytt iväg med en lång bågning. Men istället för att skjuta slår han en diagonalpass till Daneborn. Han kan sätta dit bollen högt på målvakten som inte hinner med i förflyttningen. Vi drabbas av ytterligare två utvisningar innan perioden är över. Men tack vare mycket stabilt och bra boxplay står det 6-1 på tavlan när perioden är slut.
Vi gör åter en mycket bra period. Defensiven är fortsatt mycket bra. Framåt får vi inte riktigt lika långa anfall som i första men är forsatt farliga i våra spelvändningar. Perioden blir lite sönderryckt av alla utvisningar också.

Efter 4.27 in i tredje får Malmhaug lite kontakt när dom kan göra 6-2. Återigen är det en retur som dom kan utnytja. Halvägs ini i perioden får Malmhaug åter läge i powerplay. Men precis som i första perioden slutar det efter bra boxplay med att en Malmhaug spelare blir utvisad igen. Men resultatet står sig. Med 5 min kvar av matchen tar Malmhaug timeout. Men direkt när spelet startar kan copmebackande Becke sno åt sig bollen i egen zon och avancera. Han slår en diagonalpass till Brennet som enkelt kan slå in bollen under målvakten. Malmhaug gör strax efter 7-3 på ett skott från slottet. Men slutet blir odramatiskt. Vi håller bollen bra och låter Malmhaug jaga utan resultat.

Vi vinner helt välförkänt idag. Tycker vi är bättre över hela laget. Roligt att det är andrakedjan som visar vägen i första perioden. Idag måste man berömma kollektivet. Ingen spelare faller ur ramen idag utan alla gör sitt jobb till fullo. Men trots det finns det vissa som sticker ut lite extra idag. Andy gör en mycket stabil match(som vanligt) i målet. Backparet Fidde o Mackan vinner konstant bollen i egen zon. Dessutom drar Fidde ut ett antal spelare på rundtur när han vänder och vrider med sina forwards som försöker sätta press. Tycker även Loman och Malm ser hetare ut än innan. Dessutom är Brennet och Mini precis som vanligt i princip felfria.
Nu tar vi nya tag mot en toppmatch mot Willands på bortaplan på fredag.

Ett stort tack till Blåa Skor som uppträdde i pauserna.