fredag 11 november 2011

Vinst mot Frosta

Mini firade stora triumfer i dagens match.

Det va matchen då revanchen skulle utkrävas från den snöpliga Dm förlusten. Och så blev det verkligen.
Frosta besegrades med klara 13-2(6-0,4-2,3-0).

Det började bra. Alla var väldigt sugna och koncentrerade direkt från start.Mycket i inledningen kom att handla om Mini och Hallbäck. Redan i sitt andra byte fick dom utdelning när Mini hittade in med en diagonal pass till Hallbäck som slog in 1-0 med en backhandvolley. Och bara någon minut senare va det ombytta roller när Hallbäck hittade Mini som ur ingen vinkel alls gjorde 2-0. När sedan Hallbäck hittade in till Mini med en fin pass bakom mål och Mini lyfte in 3-0 så kändes det vart det lutade åt denna kväll. Sedan bröt sig för dagen forwardspelande Mackan( ersatte sjuka Brendheden) in i målprotokollet när han satte 4-0. Återigen kom assisten från Mini.
Lite senare får vi chansen i powerplay. Det är oturligt en Frostaspelare som när dom blir hårt nertryckta råkar få bollen i eget mål. Faktum var att Daneborn gjort mål ändå annars. Siste målskytt i första perioden blir Jon. Efter ett mycket fint passningsspel är det tillslut Mackan som hittar honom på den bortre stolpen.
Det kändes verkligen att alla ville bevisa att vi är bättre än vad vi visade senast. Alla tre kedjorna får tryck på motståndarna och samtidigt släpper vi inte till en enda målchans bakåt. Faktum var att Andy enbart fick ett enda skott i denna perioden.

I början av andra kunde Frosta reducera när deras poängkung Max Winter kan göra 6-1. Men vi hämtar oss genast och när sedan Fidde bjuds på en riktig lufttur över sargen så får vi läget i powerplay igen. Denna gången hela fem minuter. Bollen flyttas runt mycket innan Mackan tillslut hittar Daneborn på bortre stolpen. Denna gången är det ingen Frostaspelare som hjälper till utan Daneborn får själv göra 7-1. Vi forsätter i powerplay och lite senare är det Mini som får ett inslag av Hallbäck. Mini har sett hur Brennet brukar göra och testar det själv. Resultatet är 8-1. Innan Frosta är fulltaligt gör även Hampus Malm ett mål fint framspelad av Daneborn.
Efter utvisningen blir spelet lite hafsigt. Frosta kan utnytja detta genom att göra 8-2 med ett fint dragskott från kanten. Men Andre Strömberg ville ha sista ordet. Daneborn petar ett frislag till honom. Han bestämmer sig för att testa ett dragskott som letar sig in bakom deras målvakt. 9-2.
Denna perioden präglas mycket av deras 5 min utvisning. Spelet blir lite sämre efter den innan alla spelare kommit igång igen. Men även denna perioden är mycket bra från vår sida.

I den tredje perioden kommer vi in och tar tag i spelet ordentligt igen. Och det är återigen Hampus som kan göra mål. Jonas Nilsson spelar ner bollen bakom mål och Hampus bestämmer sig för att prova en zorrofint. Det lyckas då han slänger in bollen vid den bortre stolpen. I bytet efter är det dags igen. Det är för dagen mycket pigga tredjekedjan som får utdelning. Igglund vinner en kamp på mittplan och får fram bollen till Möller. Han provar ett dragskott som letar sig in under målvakten. Någon minut senare får Frosta chansen i powerplay. Men idag(som vanligt) är vårt boxplay grymt bra. Vi lyckas hoålla bollen under stora delar av utvisningen. Det är vi som har några halvchanser framåt medans Frosta inte har ett enda skott på mål. Men lite senare får dom en ny chans och dessutom en straff. Men Andy visar att han är en mycket bra målvakt när han räddar straffen. I det efterföljande powerplayet skapar Frosta någon halvchans men istället är det Mini som kan göra mål när han slår in en retur efter Fidde och spikar slutresultatet till 13-2.

Detta var en mycket bra match från våran sida. Alla gjorde en mycket bra insats. Roligt att se tredjekedjan som gång på gång kunde trycka ner Frosta i egen zon under långa stunder. Även andra visar att formen är stigande. Måste även framhålla Mini som gör en helt strålande insats ikväll med fyra mål och två ass. Det kändes verkligen att vi ville visa vad vi kan idag.

Dessutom vann både Damlaget och U-laget sina matcher med stora siffror ikväll. Våra tre seniorlag spelade sammanlagt 41-3 ikväll. en lyckad Å/K afton.

Efter som inte alla kunde vara närvarande och höra segersången så får ni en chans till här.