fredag 25 november 2011

Vinst mot Falken

Många poäng från dessa herrar.

Det blev vinst i kvällens match mot Falken med siffrorna 12-4(3-1,5-1,4-2).

Matchen startade med ett mycket bra byte från förstakedjan där dom visar sin klass. Falken trycks ner i egen zon.
Andrakedjan tar över och det är Hampus Malm som får utdelning på ett frislag. Daneborn petar och Hampe drar på ett dragskott som letar sig in längst marken. Men efter några byten så kommer Falken också in i matchen och skapar några halvchanser. Men det är Brennet som kan göra nästa mål. Mackan utmanar från sin backplats och drar på sig folk. Han släpper ut bollen till Brennet som bågar in och drar ett dragskott i första stolpen.
Bollen i mål efter Brennets skott.
När vi ett par minuter senare får ett läge i powerplay så är vi inte sena att utnyttja det. Fidde, som står och styr får bollen av Mackan. Han bestämmer sig för att testa ett skott som även det letar sig in lågt på målvakten. Dessvärre lyckas Falken reducera innan perioden är över efter ett frislag från hörnet.
Det är inget vidare högt tempo i perioden. Vi blir lite mer aggressiva ju längre tiden går. Tycker ändå resultatet är helt rättvist.

Andra perioden startar inget vidare från vår sida. Efter en felpass i egen zon kan Falken krypa ännu närmre genom att göra 3-2. Men lite senare får vi återigen ett läge i Powerplay. Denna gången är det Mini som framför kassen kan göra mål när Hallbäck hittar in till honom. Och bara någon minut senare bryter Fidde ett anfall och Mini startar en kontring. Han slår en lång flack boll rakt mot Hallbäck framför mål. Dessbättre får ingen tag i den och bollen letar sig in i målet igen. Lite senare får vi på nytt en kontring när Fidde återigen bryter bollen och Mini sätter fart. Han hittar Hallbäck till vänster som spelar bollen diagonalt till Brennet som sällan missar en målchans. 6-2 och vi har gått ifrån. Vi gör ytterligar två mål innan periodvilan. Först när Mackan följer med i en kontring och får bollen centralt av Mini och sätter den med en backhandvolley. Sedan är det tvärt om i protokollet när Mackan slår en mycket fin diagonal pass till Mini som inte gör något misstag.
Efter det snöpliga målet i början av perioden tar vi över mer och mer. Falken får slita mycket utan boll och tröttnar ju längre perioden lider.

I den tredje perioden provar vi lite nya formationer. Det är många spelare som får byta omgivning. Loman, son nu spelar med Möller och Malm bryter en boll på mitten. Han spelar fram Möller som kommer med fart centralt. Malm kallar på bollen till vänster och Möller gör en liten Passningsfint vilket lurar målvakten och han kan själv sätta bollen.
Möller har precis gjort 9-2.
Falken lyckas göra 9-3 på en kontring med ett snyggt avslut i bortre krysset. Fast minuten senare drar Falken på nytt på sig en utvisning. Även denna gången utnytjas det när Fidde slår en fin pass till Mackan som nyper till direkt. Falken kan på nytt göra mål på kontring när bollen letar sig in under Andy, dagens ÅK målvakt. Men Mackan vill visa upp sig mer idag. Daneborn möter en boll i mitten. Han slär ner den till Brennet i hörnet och går på målet. Mackan smyger i i luckan och får en perfekt pass från Brennet och avslutet sitter klockrent i krysset. Hampe spikar sen slutresultatet när vi åter utnyttjar ett powerplay. Denna gången slår Fidde passen rakt fram till Hampe som vänder och skjuter in den lågt.

Man märker tydligt att Falken blir tröttare och tröttare ju längre matchen går. Vi trycker ner dom mer och mer. Det märks även i utvisningsprotokollet (ändå borde vi nog fått med oss ett par powerplay till). Vi får ganska långa anfall med alla våra kedjor. Givetvis utmärker sig första idag igen i protokollet. Roligt för Möller att få göra mål idag. Bäst idag är nog ändå vårat powerplay där vi gör 4 mål på 4 1/2 chanser(en sen utvisning som vi inte hinner göra mål på). Vi får ändå ett bra resultat med oss även om vi kanske inte borde släppt in fyra mål hemåt. Nästa vecka väntar en lurig bortamatch mot Gårdariket.