lördag 19 november 2011

Vinst mot Bjärred

Andy visade än en gång att han är en mycket bra målvakt!
Arkivfoto: Roger Nielsen

Det blev vinst i dagens bortamöte mot Bjärred. Slutsiffrorna skrevs till 2-5 (0-2,0-3,2-0).

Redan dom första bytena i matchen visade Bjärred vad dom hade för plan idag. Dom drog sig hem och försökte vara riktigt svårforcerade samtidigt som dom ville kontra. Det fanns ett antal målchanser men Andy avstyrde ganska lätt deras försök samtidigt som det inte är lätt att stå emot våran offensiv då även vi skapade en del. När Hallbäck fick med sig en utvisning på en Bjärredsspelare så dröjde det inte länge innan nollan var spräckt. Hallbäck spelade upp bollen till Brennet som gjorde en patentare. Han bågade in i banan och satte säker bollen vid första stolpen. Nu var vi i förarsätet ordentligt och kunde lite senare öka på ledningen när Brennet hittade in till Mini som spelade vidare bollen diagonalt till Mackan som inte hade något problem att sätta bollen i det öppna målet. I sista bytet för perioden är det sen Fidde som jobbar loss bollen i eget hörn. Han hittar Mini mitt i banan som ser att Brennet har dragit iväg på kontring. När Mini sätter upp en långboll på honom kan han iskallt runda deras målvakt och göra 0-3.
Detta är ingen sprudlande period. Bjärred försöker enbart backa hem och kontra och ju längre perioden går så får dom färre och färre lägen. Vi spelar upp oss efterhand. Bolltempot är hyffsat på det mycket hoppiga och svårspelade golvet. Andy känns mycket stabil och dom lägen Bjärred får agerar han väldigt tryckt och säkert i målet.

I den andra perioden blir spelet mycket tuffare och även ganska fult i vissa lägen. Det känns som domarna har svårt att hitta en jämn nivå. Bjärred går ofta in med bentacklingar vilket borde stävjas mer då skaderisken är hög. Bjarred drar ändå på sig en ny utvisning men denna gången lyckas dom hålla tätt trots några hyffsade lägen. Det är istället i fem mot fem spelet som nästa mål kommer. Hallbäck tar med sig bollen bakom mål och hittar in till Mackan som smygit upp och kan göra 0-4 med en backhandvolley. När det sedan är våran tur att få en utvisning så vet vi nu hur bra vi är i boxplay. Och även denna dag funkar det felfritt. Täcker bort alla skottvinklar och när chansen dyker upp hugger vi direkt. Fidde gräver loss bollen till Mini som hittar fram till Brennet. Han stannar upp en bit in på deras planhalva och testar med ett skott som styrs in via målvaktens fot. Trots att vi får ytterligare en spelare utvisad och Bjärred kan spela 5-3 så håller vi tätt resten av utvisningen. Det är vi som har något ytterligare läge att göra mål utan att lyckas.
Bjärred försöker få oss ur balans med sitt spel. Men vi lyckas hålla oss kalla och istället är det vi som drar nytta ur det. Spelmässigt är det en sämre period. inte så mycket ordnat spel åt något håll.

Tredje perioden höjer vi vårt spel lite. Vi har ett högre tempo i passningarna samtidigt som vi inte släpper till mycket chanser hemåt. Vi borde haft mer utdelning men idag va det en sån där dag då allting hoppade och studsade för många spelare. Bjarred kan tyvärr göra två mål men det är aldrig någon fara för matchen. Vi kontrollerar och håller igång bollen bra.

Detta är en bra vinst eftersom vi inte presterar på topp idag. Därför extra starkt att vinna såpass säkert ändå. Vi skapar trots allt många lägen men utan att sätta dit den. Samtidigt gör Andy en mycket stabil insats igen så det känns aldrig farligt. Nu ser vi fram emot vår hemmamatch på fredag när Falken kommer på besök. Känns som det var evigheter sen vi spela seriematch hemma senast.