torsdag 3 november 2011

Förlust i Dm

Idag stoppades segertåget.

Det blev förlust mot Skurups IBK i Dm:s 16-delsfinal. Slutresultatet skrevs till 7-8(1-3, 1-2, 5-3).

Matchen började i ett ganska högt tempo med lite chanser åt båda hållen. Men det var Skurup som kunde ta ledningen efter att en Skurupspelare brutit sig in från kanten och förbi Sune i målet. Lite senare kom även 0-2 när en Skurupspelare var först på en sargretur. Skurup gjorde även det tredje målet innan Vi kunde göra vårt första för kvällen. Mini hittade upp till Hallbäck med en lång boll. Hallbäck satte in bollen till Mackan som kom med fart i slottet. Mackan va kylig och väntade ut målvakten och placerade in vårt och sitt första mål för kvällen.
Detta va en period där Skurup var mycket mer aggressiva än oss. Dom utnytjar sina chanser bättre än oss samtidigt som vi inte är på hugget denna kvällen. Det var en rättvis ledning.

Andra perioden börjar bra för våran del. Jonas N och Daneborn vinner en duell på mittplan och Loman kan kontra mot en försvarare. Han bestämmer sig för att prova en backhand och det gjorde han rätt i. Bollen satt rakt upp i bortre krysset. Dessvärre lyckas Skurup utöka sin ledning från ett frislag bara lite senare. Vi äger mycket boll efter detta men skapar inte så värst många målchanser. Vi är lite för omständiga och bekväma i vårt spel. Skurup är fortsatt mycket mer aggressiva och vi tar för lite avslut. Dom gör även 2-5 innan perioden är över i en kontring.

Tredje perioden börjar vi spela upp oss. Men dessvärre är det Skurup som turligt kan utöka sin ledning då en spelare kastar in bollen som styrs på en fot in i målet. Bara kort därefter hamnar vi på efterkälken igen och det står 2-7 på tavlan. Nu kan man ju tro att matchen är körd men vi fortsätter att ösa på framåt. Bara minuten senare får vi utdelning när Brennet spelar fram Mini som sätter 3-7. I bytet efter är det Jonas Nilsson som också får utdelning när Hampus Malm hittar honom på bortre stolpen. Nu är vi på G ordentligt men bromsas upp av ännu ett mål i egna kassen då en Skurupspelare får slå in en retur. Men Hampus vill mer denna kvällen och stänker in ett frislag i första krysset efter en pet av Daneborn. Nu är det match igen. Vi tar timeout och plockar ut målvakten. Detta ger resultat när Brennet hittar Mackan med en diagonalpass. Mackan gör inget misstag utan Sätter upp bollen i första krysset. Vi fortsätter pressa på med 6 utespelare och än en gång kan vi reducera. Det är återigen Hampus som denna gången styr in en bra pass från Mini. När det återstår 1 minut av matchen får vi chansen att spela 6-4 då en Skurupspelare åker på en tvåa. Vi har några bra chanser men lyckas dessvärre inte göra mål. Skurup vinner med 7-8.

Detta var en match där vi inte var på tårna alls samtidigt som Skurup spelade väldigt aggressivt hela matchen. Vi lyfter oss sista perioden men det är för sent tyvärr. En stor eloge till Skurup som gör det mycket bra idag.
För att nämna något positivt så var det att målskyttet lossnade för både Hampus Malm, Jonas Nilsson och Filip Loman. Hampus visade att han tillför mycket energi i laget. Dessutom vann han samtliga tekningar idag.