torsdag 4 augusti 2011

ÅKIBS- Munka Ljungby

Matchen startade i ett högt tempo. Det märktes att båda lagen ville visa vad dom kan. Redan i första bytet hade ÅK ett stolpskott genom Jonas Daneborn. Munka som varit igång med innebandyspel på träningarna hela sommaren kändes annars bättre första minuterna. Efter hand jämnar det ut sig mer och mer. Men det var Munka som lyckades ta ledningen. ÅK kviterar genom Anton Andersson assisterad av Marcus Pålsson. Tyvärr gjorde Munka 2-1 innan perioden var färdigspelad.
I andra perioden fick ÅK chansen att spela powerplay. Då visade comebackande Daniel Kristiansson upp sin spelskicklighet när han serverade Marcus Pålsson med en diagonalpass. Så var det kvitterat igen. Efter målet så fanns det ett par bra lägen för ÅK att gå upp i ledning och man klarar även av en 5 min utvisning på ett mycket bra sätt. Trots det är det Munka som utnytjar en kontring och tar ledningen igen. Sedan med en halv minut kvar ökar Munka på sin ledning till 4-2. När slutsignalen ljuder åker ÅK på en olycklig utvisning och får starta med boxplay i tredje. Efter ännu ett strålande boxplay lyckas Munka ändå öka sin ledning när ÅK åter är fulltaligt. Efter målet är det mycket hafsigt spel från båda lagen. Inte många klara chanser förrän det bara är minuter kvar. Då lyckas Munka dessvärre göra tre snabba mål och fastställer slutresultatet till 8-2.
"Vi är nöjda med vårat spel i ca 35 minuter idag. Det märks att vi inte haft mycket spel på träningarna än" säger ÅK's tränare Conny Camper. "Jag är framför allt nöjd med vårat boxplay idag. Klara 9 min utan att släppa in mål mot erkänt powerplayskickliga Munka är riktigt bra"
Det fanns ett antal ljusglimtar ikväll. Att se Daniel Kristiansson på planen igen ger valuta för entrepengarna. Han visade idag att han kommer såra många försvar. Men framför allt att se intresset på en träningsmatch. Det räknades till inte mindre än 135 st åskådare. Det bådar gott inför året.
Matchen dömdes av utmärkta Ola Nilsson och Roger Persson.