lördag 11 februari 2012

Vinst mot Munka

Möller fick göra mål mot gamla klubben.
Arkivfoto: Ronny Olander

Det blev vinst i fredagens match mot Munka IBK. Efter en stark första period skrevs resultatet till 1-11(0-6,0-3,1–2).

Matchen startade bra från vår sida. Redan i andra bytet bryter vi bollen på mittplan och Daneborn spelar fri Loman. Målvakten lyckas rädda först skottet men Loman kan slå in returen på volley. Strax efter får Mini bollen bakom målet. Han siktar in i mitten med en pass som lite turligt styrs i mål via Becke. 0-3 är ett riktigt snyggt mål. Hallbäck spelar fram bollen långst sargen till Brennet. Han slår en diagonalpass rakt igenom planen till Mackan som enkelt kan sätta bollen i öppen kasse. Efter ca 13 minuter får tredjekedjan bra tryck i ett byte. Och när Hampus O sätter upp Micke kan han sätta bollen i mål med ett dragskott. Strax efter det är det på nytt tredjekedjan som hamnar i protokollet när Micke droppar bollen till Andre som testar ett dragskott från mittplan. Bollen skruvar sig lurigt och går in strax under ribban. Periodens sista mål gör Möller. Loman jobbar fram bollen med sin höga press och fri med målvakten är Möller iskall. Han placerar bollen lågt i bortre hörnet.
Detta är en bra period av oss. Vi skapar många lägen och gör hela sex mål. Samtidigt är vi nogranna defensivt och håller tätt.

Och kanske va vi lite för bra i första för andra perioden blir sämre. Vi får chansen att spela powerplay i 5 min men bollen studsar och hoppar för oss. Där finns några lägen men nu är skärpan inte på plats längre. Men strax efter att dom blivigt fulltaliga får Andre bollen av Anton. Andre provar på nytt ett dragskott från långt håll och även denna gången letar sig bollen in.
Efter 16 min gör Mini 0-8 från nära håll. Det är Hallbäck som snyggt hittar in med en pass till honom. Och bara minuten senare får Anton bollen på backplats av Loman. Anton testar ett skott som går in lågt i första stolpen.
Denna perioden är inte alls lika bra från oss. Vi slår många felpass och har inte samma fart i vårt spel. Munka sticker upp och skapar ett par chanser fast Andy är bra när lägena kommer.

Tredje perioden är lite bättre igen. Fast det tar ändå lång tid innan första målet kommer. Hallbäck spelar fram bollen längst sargen till Brennet som sätter bollen snyggt i bortre krysset. Detta resultatet står sig fram till 18.59. Då lyckas Munka tyvärr spräcka vår nolla i en tilltrasslad situation framför vårt mål. Men vi hinner med ett mål till. Det är Danne J som snyggt framspelad av Möller kan sätta bollen i öppen kasse.

Detta är inte vår bästa hela match precis. Första perioden är vi mycket bra. Vi skaparlägen hela tiden och Munka får jaga boll nästan hela tiden. Dessvärre slappnar vi nog av en smula i andra för där saknas farten och skärpan. Många spelare känner nog att matchen redan är avgjord. Dessbättre släpper vi inte in några mål. Tredjeperioden spelar vi bara av. Tyvärrfår inte Andy hålla nollan idag! Men vi åkte till Munka för tre poäng och dom fick vi med oss. Roligt att målskörden blev såpass utspridd ändå idag och alla fick vara med och producera.