lördag 4 februari 2012

Vinst mot Förslöv

Daneborn samlar ihop Loman och Möller efter deras mycket fina 4-2 mål.

Det blev vinst i kvällens match mot Förslöv. Det bjöds inte på något skönspel idag men trots det så skrevs siffrorna till 9-8(4-2,2-1,3-5).

Vi började matchen lite okonsentrerat. Redan efter åtta minuter stod det 0-2. Sen steg Brennet fram och visade vägen. 1-2 målet är han med och får fram bollen ,efter lite flipperspel till Becke som kan rulla in bollen under målvakten i en sidledsförflyttning.

Becke har precis gjort dagens första mål.

2-2 gör Brennet sen själv när han får bollen av Mini i en kontring. Brennet slår även han in bollen under målvakten med en backhand. När vi lite senare får läge i powerplay tar det inte så lång tid innan det blir mål på nytt. Daneborn tar med sig bollen bakom mål och spelar in den till Hallbäck framför som enkelt kan göra mål. Bara halvminuten senare vinner Möller bollen på egen planhalva. Han avancerar framåt och spelar Loman som dragit sig ner mot hörnet. Det blir till ett perfekt väggspel förbi backen när Loman spelar tillbaka direkt igen. Möller kan enkelt sätta 4-2 i bortre.
Detta är en period med två ansikten. Vi startar inte bra. Men samtidigt växer vi in i matchen mer och mer. Sista tio minuterna är helt ok från oss.

Andra perioden starta med ett powerplay för oss eftersom domarna tog en utvisning i slutet av första. Vi spelar ok och skapar lite chanser men utan att göra mål. 5-2 kommer istället efter 3.42 när Mini på nytt hittar fram till Brennet med en rak pass. Brennet är iskall och från nära håll sätter han bollen i nättaket. Något senare får vi spela boxplay. Det gör vi som vanligt mycket bra. Vi håller ifrån oss Förslöv och har själva något kontringsförsök. Efter ca 11 min får vi på nytt chansen i powerplay. Efter en stunds bra spel med bra chanser kan Mackan spela bollen på volley till Daneborn som står beredd på bortre och rakar in den. Med bara några minuter kvar att spela gör Förslöv på nytt mål och resultatet i paus är 6-3.
Denna perioden är hyffsad från vår sida. Vi försvarar bra och skapar många lägen på kontringar men idag saknades skärpan på många håll. Förslöv jobbar sig in mer och mer ju längre perioden går. Vi tillåter dom att ta lite för mycket avslut.

Tredje perioden startar även den med powerplay för oss. Dessärre kan vi inte utnytja detta läget. Istället gör Förslöv både 6-4 och 6-5 efter powerplayet. Men direkt därefter kan Becke sno åt sig bollen på mitten efter fin press av Loman och Möller. Becke sätter fart framåt och kan placera in 7-5. Dessvärre tillåts Förslöv på nytt reducera till 7-6. Men direkt efter får vi ett frislag på Förslövs planhalva. Mini petar bollen till Brennet som med ett välriktat skott kan göra sitt tredje mål för kvällen.ett par minuter senare krigar Brennet till sig bollen på mittplan. Han sätter full fart framåt och gör 9-6 med ett skott i bortre. Förslöv gör sen lite turligt 9-7 när två av våra spelare slår på bollen samtidigt så den styrs in. Och 17.19 gör dom även 9-8 när ett skott styrs på en av våra spelare in. Förslöv försöker med att spela utan målvakt men vi försvarar oss bra. Och när vi snor bollen och ska kontra mot öppen kasse tvingas en av deras spelare att ta bollen med hög klubba vilket resulterar i powerplay för oss. Vi håller i bollen och spelar ut tiden.

Denna matchen är en av våra sämre i år. Vi tillåter Förslöv att komma igen hela tiden. Det är många spelare som är ofocuserade och mycket irritation riktas mot domarna. Men det är ändå starkt att kunna vinna. Det är trots allt poängen man räknar när serien är slut. Extra plus går idag till våra tre 14 åringar Pontus, Fabian och Martin som alla tre gjorde debut och fick känna på lite div 2 spel. Alla tre gjorde bra ifrån sig när dom fick chansen. Svårt att inte nämna Brennet är också. Med fyra mål och en assist visar han verkligen vägen till segern.
Nu laddar vi om baterierna inför nästa fredags derby mot Munka IBK på bortaplan.

Brennet har precis gjort 9-6.