lördag 25 februari 2012

Vinst mot Bjärreds IBK

Loman har precis gjort 9-2.

Det blev en behaglig vinst i Lördagens hemmamatch. Slutsiffrorna skrevs till hela 15-6(7-2,6-2,2-2).

Matchen startade på sämsta tänkbara sätt då Bjärred redan i första bytet kunde göra matchens förata mål. Det va lite turligt när en av deras spelare misslyckades med ett skott som istället blev en perfekt passning till en medapelare som fick öppet mål. Nu var det som tur var enda gången dom var i ledningen. Redan efter tre minuter kunde vi reducera. Det var En av våra duktiga 97:or som fick göra sitt första a-lagsmål nämligen Pontus Sjöberg. Det var Igge som snappade upp en retur och spelade fram Pontus som satte bollen säkert i mål. Strax därefter kunde vi ta ledningen. Daneborn bröt bollen på egen planhalva och satte full fart framåt. Han avslutade med att iskallt lägga in bollen vid en stolpen. Bara halvminuten senare utökas ledningen. Jonas skjuter ett frislag framför mål som målvakten räddar. Men Loman är påpassligt framme och petar in returen. Lite senare lockar vi upp Bjärred högt i banan och spelar sedan förbi dom enkelt med Loman och Möller. Möller fintar en pass till Fabbe men vänder istället runt själv och slår in en backhand. 4-1. Strax därefter får vi en utvisning. Vi spelar mycket bra boxplay och Loman snor bollen på mittlinjen. Han blir fasthakad men lyckas ta sig loss ändå. Friläget räddar målvakten men utvisningen kommer. 4 mot 4 spelet utnytjar Hallbäck och Brennet. Det är den sistnämda som spelar fram Hallbäck i djupet. Han i sin tur är iskall och chippar in bollen över målvakten. Precis efter Bjärred blir fulltaliga får vi ett inslag i offensivt hörn. Hallbäck slår bollen diagonalt till Brennet som står på backplats. Brennet bågar in och sätter ett dragskott i första krysset. Bjärred tar timeout. Men utan att få önskad effekt. 7-1 är ett mycket fint mål. Vi rullar bollen med ett tillslag och till slut hittar Fabbe in till Loman i höga slottet. Loman testar ett direktskott som sitter i bortre krysset. Dessvärre kan Bjärred göra 7-2 innan perioden är över på ett frislag framför mål.
Vi gör en mycket bra första period. Vi har högt bolltempo och ställer om snabbt. Avsluten håller hög klass.

Andra perioden börjar bra för oss. Mackan kliver fram längst sargen och vinner bollen. Han spelar in till Daneborn som skjuter ett skott som letar sig in lågt vid stolpen. 9-2 kommer genom Loman. Han vinner själv bollen vid mitten och spelar in till Möller. Han spelar tillbaka till Loman som sätter bollen i öppet mål. Direkt efter tekning lyckas Bjärred peta in ett mål. Det är en långboll som en av deras spelare vevar in med en enhandsbackhand. 10-3 gör Mackan med ett dragskott snyggt framspelad av Brennet. Vi drabbas av en utvisning efter 10 minuter. Boxplayet är bra och vi kostar på oss att missa ett friläge. Precis när Jonas kommer in på banan igen får Andy bollen. Han kastar ett långt utkast som Jonas förvaltar på bästa sätt. 11-3.

Jonas gör mål på Andys utkast.

Bjärred får på nytt ett powerplay. Denna gången lyckas dom dessvärre göra mål på ett skott utifrån. Men i 18 minuten vinner Mackan bollen. Han sätter full fart framåt och precis när alla tror han ska skjuta släpper han ut bollen till Brennet som flippar in bollen till 12-4. I sista minuten vinner Jonas bollen i egen zon in till Andre. Han tar några steg framåt och testar ett dragskott. Bollen får en lurig bana när den skruvar sig in vid ena stolpen och perioden slutar 6-2 till oss och 13-4 totalt.
Denna perioden är lite mindre organiserad. Bjärred försöker kontra mycket och vi hänger på lite mer. Men vinna en period med 6-2 är inte fy skam.

Tredje perioden blir lite avslagen av naturliga själ. Vi startar i powerplay men dessvärre kan en Bjärredspelare sno åt sig bollen och kontra in 13-5. Men vi gör nästa mål genom Jon. Loman kommer i en kontring och spelar diagonalt till Jon som sätter bollen högt. 14-6 kommer när Bjärred kontrar 3 mot 1. Men i skutet av matchen får vi spela 5 mot 3. Brennet slår en perfekt pass till Fabbe som från dålig vinkel sätter bollen under målvakten.

Detta är en stabil match från våran sida. Vi har bra skärpa i avsluten idag och sätter våra chanser. Idag producerar alla kedjorna poäng vilket är positivt. Pontus och Fabbe (födda 97) får chansen från start idag för första gången och båda gör mål. Annars gör Loman, Möller och Fabbe kedjan en mycket bra första period. Men idag får alla godkänt. Brennet gör tex 5 poäng idag. Men framför allt vinner vi igen efter förra veckans missräkning.
Nästa vecka åker vi till Landkrona för att möta Falken.