fredag 17 februari 2012

Förlust mot Frosta

Jonas gjorde trots förlusten en bra defensiv insats idag.
Arkivfoto: Ronny Olander

Det blev förlust i kvällens hemmamatch mot Frosta. Slutsiffrorna skrevs till 5-6(2-1,2-2,1-3).

Frosta startade matchen med hög press. Det var också dom som kunde ta ledningen efter 6 minuter när deras spelare bryter sig in från hörnet och spelar in bollen framför. Där får deras spelare stå ohotad och lyfta in ledningen. Men ett par minuter senare kan vi kvittera genom Mackan. Becke skarvar ut bollen till honom. Mackan kommer fri från kanten och väntar iskallt ut målvakten och lyfter in bollen högt. Lite senare får vi chansen att spela powerplay. Vi skapar några bra chanser och samtidigt som Frostaspelaren får komma in igen letar sig Hallbäcks passning igenom hela slottet till Mackan som kan sätta bollen behärskatt i nättaket.
Vi startar lite passivt men jobbar oss in i perioden efterhand. Vi har en hel del boll men utan att skapa dom där riktigt heta chanserna.

Andra perioden startar olyckligt. Frosta lyckas täckaett av våra skott som dom sen kan få en spelvändning på. En enkel pass i sidled och ett direktavslut senare är det 2-2. Men efter 2 minuter får vi utdelning. Det är ett snyggt anfall där Brennet spelar fram bollen till Mackan. Mackan i sin tur hittar Becke i slottet som kan sätta bollen vid bortre stolpen. I åttonde minuten bryter Brennet sig loss från egen zon längs kanten. Trots att Frostaspelaren hänger på honom( det va avvaktande utvisning) så kan han få fram bollen till Mini som kommer på bortre stolpen och slår in 4-2 under målvakten. Men bara minuten senare tappar vi olyckligt bollen i egen zon och Frosta får kontakt på nytt. Resten av perioden blir ganska händelselös. Det skapas några chanser på båda håll och Mackan rensar en på mållinjen.
Vi faller in i Frostas flängbandy i denna perioden. Vi tar oss ur deras första höga press men utan att straffa dom. Fötterna och huvudena är lite för tunga på många håll idag dessvärre.

Tredje perioden börjar bäst för vår del. Det är Mackan som vinner fram bollen till Brennet som får med sig Becke i en 2-1 läge. Brennet spelar över bollen och Becke kan lyfta in bollen i bortre krysset med en backhand. Men redan i tredje minuten får Frosta kontakt igen. Vi släpper in deras bäste spelare Max Winter för enkelt från sargen och han sätter bollen lågt vid förstastolpen. Lite senare får vi på nytt chansen att spela powerplay. Vi rullar på hyffsat och har några lägen men idag vill det sig inte riktigt. Lite senare är der Frostas tur att spela powerplay. Vi står upp bra i boxen och skapar en riktigt farlig chans när Brennet hittar Mini framför mål men bollen går dessvärre över. Men reduceringen kommer för Frosta efter 15 minuter när på nytt Max Winter sätter fart. Även denna gången sitter bollen vid första stolpen. Nu står matchen och väger. När vi sen får ett powerplay så tror nog många på ett segermål men det är istället Frosta som lyckas kontra in ledningen trots en man mindre. Vi försöker spela utan målvakt i slutet men utan att skapa någon jättechans. Frosta kan hålla undan och vinna.

Idag gör vi inte någon godkänd insats. Det är för många spelare som inte kommer i närheten av sin standard. Det är tunga fötter och hängiga huvuden tyvärr. Men nu vet vi alla vad som krävs för att vinna matcher. Frosta ska all heder för sin insats och gjorde en bra match. Ändå känns det som vi förlorar matchen själva. Nu tar vi nya tag och låter Bjärred få sota för detta nästa lördag.