söndag 30 september 2012

Vinst mot Sävsjö

Brennet har precis avgjort i sudden.

Det blev vinst i säsongens första seriematch. Sävsjö kunde besegras i sudden death med 4-3(2-0,1-1,0-2,1-0).

Matchen startade i ett högt tempo. Vi fick igång ett bra passningsspel direkt. Försvarspelet va mycket bra. Tog nästan 8 min innan Andy fick röra bollen. Och 11.32 in i första kan vi också ta ledningen. Bollen går ner till Mackan på kanten. Han hittar in med en passning rakt in i slottet. Där står Möller redo och skickar in bollen lågt i mål.
Bara några minuter senare plockar Andy ett skott utifrån. Istället för att kasta långt sätter han igång bollen perfekt på Mini vid mitten. Han driver upp bollen och släpper vidare på Brennet. Han trycks ut lite och tappar vinkeln. Men då kommer Möller dykandes på bortre. Brennet ser det och slår en perfekt pass och Möller kan raka in sitt andra mål för dagen.

Möller har precis gjort sitt andra mål för dagen.

Perioden fortsätter bra från vår sida men det blir inga fler mål trots ett par bra chanser.

Andra perioden hinner bara bli minuten gammal när vi drabbas av en utvisning. Men som så många gånger förra året är det vi som har flest målchanser när vi är en man mindre. Defensivt täpper vi till alla passningsvägar och när dom försöker skjuta är vi där och täcker.
Men dessvärre blir spelet lite mer "flängit" därefter. Och när vi olyckligt tappar bollen på mittplan straffar Sävsjö oss direkt. 2-1 slås in under Andy från slottet. Spelet fortsätter att bölja fram och tillbaka nu. Och 8 min in i andra får även vi chansen i powerplay. Vi har ett par hyffsade lägen men det blir inga mål. I den 13:e minuten drabbas vi på nytt av en utvisning. Återigen är vår box omutlig. Och när Mackan är uppe bakom motståndarmålet med bollen ser han Mike komma löpandes i mitten. Mike får bollen och sätter den i nättaket.
Här efter lugnar vi ner spelet lite. Vi tar tag i matchen igen och för spelet.

När tredje perioden startar ser man direkt vad Sävsjö har för taktik. Dom ställer två spelare framför vårt mål och kastar in bollar från hela planen. Och efter 8.06 får dom utdelning när en boll slinker igenom. Andy är skymd och kan inte ta bollen utan den går in vid stolpen till 3-2. Och bara två minuter senare kan Sävsjö kvittera på en sargretur från ett skott. Men istället för att vika ner oss så går viin och verkligen försöker vinna matchen. Vi skapar ett konstant tryck mot Sävsjös mål. Dom sticker upp i någon kontring men vi äger spelet helt. Med kort tid kvar på klockan har Brennet ett skott i hjälmen på målvakten. Men det blir inga fler mål.

I sudden death är det återigen vi som visar att vi vill vinna. Men Sävsjö sticker i mellan med en kontring där skottet tar i ribban. Men när Jimpa levererar fram bollen till Brennet gör han som han gjort många gånger förr. Han avgör med ett stenhårt skott i krysset.

Fastän vi "bara" fick två poäng är vi mycket nöjda med spelet. Vi är det spelförande laget under större delen av matchen. Vi visar att vi vill vinna och har stor moral i hela matchen.

Roligt med mycket folk på läktaren. Det ger extra energi till alla.
Nu väntar Malmhaug på bortaplan nästa lördag innan vi möter Lönsboda hemma den 12/10.