söndag 16 september 2012

Tung helg

Jimpa gjorde ett fint boxplaymål mot Lönsboda efter att ha ryckt ifrån sin bevakning på ett frislag.

Två veckor innan seriestart så hoppades man på lite positiva besked! Istället åker vi på två förluster och en sammanlagd målskillnad på 5-14!

I lördags ställdes vi mot allsvenska Malmö FBC. Vi starta matchen ganska bra och hade koll på Malmös offensiv! Dem hade mycket boll men vi kontra och skapade en del läge! Perioden är jämn och slutar med hemmaledning med 1-0.
Andra perioden fortsätter Malmö ha mycket boll och checkar högt när vi har boll! Dem uttnyttjar bland annat en spelvändning och ett Powerplay! Vi skapar en det tre mot tvåor och två frilägen! Men skärpan saknas i dem avgörande lägena! Inför sista perioden ligger vi under med 4-0! I tredje perioden samlar vi krafter och kör på! Dennis Nelandersson skjuter ett frislag från mitten rätt upp i krysset och det var reducerat! Trots många lägen för ytterligare gör mål så gör vi inga fler mål! Istället gör Malmö ytterligare tre mål och matchen slutar hela 7-1.
Siffrorna är kanske lite missvisande men Malmö var numret för stort för oss denna gång!

På söndagen mötte vi seriekollegan Lönsboda!
Efter att vi inte alls var på tårna så small det bara efter 15 sekunder! Tung start! Sedan rullade det bara på.. Vi vann inga närkamper, slarvade i uppspelen och på mittplan, drog på oss dumma utvisningar och var allmänt sega och viljelösa! Efter halva matchen låg vi under med 6-0! Därefter så började vi så smått vakna till! Började vinna lite närkamper och blev lite aggressivare! Efter två reduceringar så var ställningen 2-6 inför sista perioden! Vi fotsätte i tredje perioden att mala på och skapade ett bra tryck och många chanser! Efter att vi tryckt in två bollar till var ställningen 4-6 och vi fortsatte att trycka på! I slutet av matchen får vi ett powerplay och väljer att plocka ut målvakten och satsar på sex mot fyra spel! Vi kommer inte närmare än ett stolpskott istället kan Lönsboda lägga in ett långskott i tom kasse och fastställa slutresultatet 4-7.
En match som verkligen hade två ansikten! Första halvan var vi helt snett på det och gjorde inte mycket rätt och låg då under med 6-0, andra halvan av matchen spelade vi mycket rejälare och vann då den med 4-1. Men det går ju självklart inte lämna ett sådant stort försprång! Målskyttar: Anton Tufvesson, Jimmy Lagerkvist, Filip Loman och Dennis Nelandersson.

Nu har vi två tränings veckor samt DM matchen mot Stanstad på lördag kvar innan premiären ska spelas!
Har en del att jobba på men det är bara att bita ihop och köra på!