söndag 18 december 2011

Vinst mot SödraDal

Andy va en gigant på planen idag.

Det blev vinst i höstens sista match. SödraDal kunde besegras med siffrorna 2-3(1-1,0-0,1-2).

Alla visste på förhand att detta va en av säsongens tuffaste uppgifter och så blev det också.. SödraDal satte ordentlig fart redan från första tekning och försökte störa oss med hög press. Dom får även chansen tidigt i powerplay när Fidde får bollen på handen. Vi håller dom utanför oss och låter dom ta avslut från lite sämre vinklar och kan därför freda oss. Efter halva perioden är det istället vi som kan ta ledningen. Brennet bågar in men istället för att skjuta slår han en perfekt pass till Mini som smygit upp på bortre. Mini styr snyggt in bollen med en backhand. SödraDal fortsätter att sätta press hela perioden och i slutet får dom på nytt chansen att spela powerplay. Och med endast två sekunder kvar av perioden får dom ett mycket tveksamt frislag. Bollen spelas in i slottet och slås i mål. Reducerat precis innan hesa Fredrik.
SödraDal är mycket bättre än oss totalt sett denna perioden. Andy får göra ett antal kvalificerade räddningar. Vi har lite svårt med bollbehandlingen på det hala studsiga parkettgolvet. Dock jobbar vi mycket bra i defensiven och stör hela tiden spelare som ska avsluta och täcker mycket skott.

Andra perioden lugnar SödraDal ner sin press något. Vi är lite mer bollförande än i första. Vi får chansen i powerplay efter ungefär halva perioden. Det är dock resultatlöst liksom perioden i övrigt. SödraDal skapar fortfarande fler chanser än oss men samtidigt är vi mycket starka defensivt. Vi jobbar oss in i matchen mer och mer efterhand. Samtidigt vet vi om att vi är bra i tredje perioden.

Tredje startar på bästa tänkbara sätt för oss. Brennet vinner tekningen tillbaka till Fidde. SödraDal försöker sätta press direkt men Fidde spelar fram bollen till Mini längst sargen. Han tar fart framåt och får gå långt. Tillräckligt för att kunna föra upp oss i ledning igen med ett välriktat skott. Direkt efter får vi på nytt ett gyllende tillfälle att utöka vår ledning på straff sedan Minis klubba blivit låst när han skulle raka in en retur. Hampus brukar vara säkerheten själv på straffar men denna gången lyckas målvakten överlista honom. I det efterföljande powerplayet skapar vi ett antal lägen men deras målvakt gör ett antal fina räddningar. Istället är det SödraDal som halvvägs in i perioden kan kvittera på nytt. Det är en långboll som trillar ner framför deras spelare framför mål. Han gör inget misstag utan sätter den under armen på Andy.
Här är matchen mycket jämn men som många gånger förr kliver våran förstafemma fram igen. Med 2.30 kvar testar Mackan ett skott som det blir retur på. Hallbäck står välplacerad och kan slå i bollen i den tomma kassen. SödraDal tar chansen att spela utan målvakt men med ett hårt jobb lyckas vi hålla rent i Andys kasse och kan vinna med 3-2.

Vi kommer inte upp i våran standard offensivt idag. SödraDal är aggresiva och vi får inget riktigt tryck framåt. Men defensiven är bra idag. Vi är tighta och ordenliga i egen zon under hela matchen med alla våra tre kedjor. Andy gör en mycket bra match.
I ärlighetens namn sett över hela matchen var nog SödraDal det bättre laget idag. Dom skapar fler målchanser och är aggresivare. Men det är vår förstakedja som blir tungan på vågen än en gång. Dom är inte bara producerande utan även mycket bra defensivt. Det är alltid starkt att kunna vinna matcher trots att man nte presterar på topp. Nu ser vi fram emot vårsäsongen med 11 raka vinster bakom oss.