fredag 9 december 2011

Vinst mot Ramlösa

Brennet. En av dagens bästa.

Det blev vinst i dagens match mot FC Ramlösa. Matchen slutade 7-3(0-0,2-2,5-1).

Första perioden startade i ett högt tempo Ramlösa försökte störa med hög press. Vi lyckas dock ta oss ur pressen varje gång. Vi har ingen vidare utdelning utan träffar ofta stolpar och motståndare med våra skott idag. Ramlösa sticker i mellan med ett par kontringar. Vi har två powerplay som vi inte lyckas utnytja utan även där prickar stolpen inte mindre än tre gånger. Första perioden slutar mållös.

Andra perioden fortsätter lite där första slutar men efter ca fem minuter smyger sig Mackan in i slottet. Brennet ser honom bakifrån kassen och hittar in med en perfekt pass. Mackan kan enkelt sätta bollen högt. Lite senare får vi ett nytt läge i powerplay men dessvärre kan Ramlösa kontra in ett mål på oss. Men nästan omgående tar vi på nytt ledningen. Det är Jonas som tar klivet fram och bryter ett kontrings försök. Han bestämmer sig för att skjuta direkt och bollen sitter klockrent i bortre krysset. Med bara sekunder kvar av andra har vi ett bra frislagsläge framför deras mål. Bollen går i muren och på nytt kan Ramlösa kontra in ett mål.

Vi har varit bra i tredjeperioden i ett antal matcher nu så trots likaläge inför sistaperioden så var stämningen god och vi kände att vi hade stor chans att vinna denna matchen. Vi tar tag i spelet direkt men inte förrän efter 6 minuter får vi utdelning. Fidde hittar fram med en pass mitt i banan till Mini. Han får vända runt och ta några kliv framåt och kan sätta dit bollen lågt i bortre hörnet. Minuten senare får Ramlösa chansen i powerplay och idag fick vi kapitulera. Trots några bra kontringslägen kan Ramlösa göra mål på ett långskott där Andy är skymd. Men nu har vi bestämt oss. Vi spelar bättre och bättre. Får tryck gång på gång mot deras mål. Och med ca 5 minuter kvar hittar Fidde Brennet diagonalt nära deras mål. Brennet är kylig och väntar ut målvakten och lyfter den över honom. Ramlösa börjar spela mer desperat och slänger in ännu mer mot vårt mål. Andy fångar upp ett skott och kastar ett långt utkast till Hampe. Han hinner före målvakten som kommit ut. Han fäller Hampe och straffen är solklar. Hampe tar själv hand om straffen och gör inget misstag.
Hampe firar sitt straffmål.
Ramlösa försöker med att ta ut målvakten och spela 6-5. Detta leder efter mycket fint försvarsspel till att Mini bryter bollen och spelar fram till Brennet som läst situationen och gått på djupet. Han kommer ensam mot öppen kasse och rullar enkelt in 6-3. Innan matchen är slut kommer även 7-3. Micke vinner bollen i hörnet till Lasse som spelar in bollen direkt till Möller. Han spelar bollen vidare till Jon som kommer på bortre stolpen och kan lyfta in slutresultatet.

Dett är ingen jättebra match från vår sida. Ramlösa sliter bra och försvarar sig bra under hela matchen. Vi har haft lite småskador och sjukdomar på några spelare och det märktes idag. Idag gör Möller en kanonmatch som center/högerforward. Fidde, Mini och Brennet får också extra plus liksom Andy i målet som gör en stabil match.