söndag 4 december 2011

Vinst mot gårdariket

Hampus Malm gjorde ett snyggt Zorromål idag.

Det blev vinst i dagens svåra bortamatch mot Gårdariket. Siffrorna skrevs till 7-12(2-5,5-2,0-5).

Redan innan matchen visste vi att vi hade en tuff uppgift att utföra framför oss. Gårdariket är ett offensivt tungt lag att möta. Vi hade flera spelare som legat sjuka i veckan men ändå kunde medverka. Ändå saknades några viktiga pjäser i våran laguppställning.
Men matchen startade på bästa tänkbara sätt för oss. Redan i matchens första byte får vi rejält tryck med vår första kedja. Bytet avslutas med att Mini hittar Fidde med en enkel passning. Fidde bestämmer sig för att testa ett skott från halva plan. Det visar sig rätt då bollen smiter in lågt vid stolpen. Men dessvärre kan Gårdariket utjämna redan minuten senare på ett direktskott från sargen. När sedan Gårdariket minuterna senare får chansen i powerplay  så vet vi vad som brukar hända. Vi försvarar perfekt och när läget dyker upp hugger vi direkt. Denna gången är det Mini som sätter igång ett inspel längst sargen till Brennet.Han håller i bollen lite så deras spelare attackerar honom. Då har mini hunnit löpa sig fri i mitten och Brennet kan spela in bollen till honom. Mini väljer att gå runt målvakten och kan lägga in bollen i tom kasse. När vi lite senare får chansen i powerplay utnytjar vi effektivt det. Vi skapar ett antal bra chanser och till sist får Fidde på nytt utdelning på ett långskott när han får bollen av Brennet. Bara lite senare vinner vi bollen i egen zon och Jonas sätter full fart framåt. Han får med sig Malm och försöker spela honom på bortre. Men innan Malm når bollen träffar den en backs fot och går in i mål. Två minuter senare vinner Möller bollen högt och spelar Malm. Han försöker gå runt målet och lägga in den köksvägen. Det blir en retur som Loman har placerat sig perfekt för att kunna raka in. 5-1 står det nu och vi har fått matchen precis dit vi vill. Dessvärre lyckas Gårdariket göra ett mål till innan pausen när deras kvicke lille Måns Tengberg tar sig snuggt in från kanten och sätter bollen i bortre krysset. Innan perioden är över får vi änne en chans att spela powerplay. Men trots ett antal bra avslut och lägen lyckas vi inte riktigt sätta dit bollen.
Vi gör en mycket bra första period där vi spelar tight i försvarsspelet och ställer om snabbt när läget finns.

Dessvärre verkar det som vi glömt hur vi gjorde i första när andra perioden startar. Gårdariket ökar sin intensitet lite samtidigt som vi går ner oss betydligt. Redan i andra minuten kan dom göra 3-5 i en tilltrasslad situation bakom vårt mål. Och knappa hlavminuten senare händer nästan samma sak igen. Nu står det 4-5 på tavlan och matchen är vidöppen igen. Ett par minuter senare kan dom reducera också när dom kommer i en spelvändning. Vi kämpar oss tillbaka lite mer efterhand och kan återigen ta ledningen då Mackan bryter ett av deras uppspel på mittplan. Han spelar fram bollen till Daneborn som spelar tillbaka den till Mackan som skjuter direkt och sätter den. Dessvärre gör vi ett misstag i egen zon lite senare och en gårdariket spelare kommer fri mot Andy. Han sätter upp bollen snyggt i krysset. Härefter har Gårdariket på nytt chansen att utöka sin ledning då dom får ett powerplay. Men trots att dom provar att spela 6-4 så lyckas dom inte skapa några lägen utan igen är vi närmre ett mål. Men som tur är för våran del höjer vi oss ännu mer ju längre tiden går och kan reducera då Mackan får en fin diagonalpass från Brennet efter ett långt anfall. Mackan skjuter återigen direkt och bollen går under målvakten.
Det sista målet var viktigt för oss. Vi kämpar och kämpar för att ta oss tillbaka till vårt fina spel från första perioden och lyckas väl hyffsat. Mot slutet av perioden har vi kommit tillbaka lite och vi har en hyffsad känsla med oss in i omklädningsrummet.

I tredje perioden tar vi tag i spelet direkt från början. När sen Brennet får två lägen från samma ställe så sitter ledningsmålet. Första skottet sitter i ribbkrysset och när han åter får bollen av Mini har han skjutit in sig och bollen sitter i första krysset. Vi dominerar spelmässigt och kan utöka vår ledning när Fidde återigen skjuter från sin backplats. Mackan spelar fram honom och bollen sitter på samma ställe som förut. Efter halva tredje får Gårdariket en utvisning och efter ett par bra lägen är det när dom försökt kontra på oss som Mini kan bryta bollen till Malm som driver upp den. Han slår en pass till Daneborn vid ena stolpen. Daneborn slår i sin tur bollen vidare direkt till Mackan på andra stolpen. Mackan kan på så sätt enkelt göra sitt tredje mål. Nu är vi mycket bättre än Gårdariket på allt. Ett par minuter senare kan vi på nytt göra mål. Mini slår en diagonalpass till Daneborn som provar ett direktskott som målvakten lyckas rädda. Men Brennet har smugit sig in och kan enkelt slå in returen i öppen kasse. Och innan matchen är över har vi fått se ett snyggt Zorromål från Malm också. Han får bollen ner i hörnet av Mackan. Malm tar vägen in vid första stolpen väldigt bestämt och zorrar in den i bortre. Med minuten kvar åker på nytt en Gårdariket spelare på en utvisning. Dessvärre kan vi inte göra fler mål men vad gör det.

Vi gör två mycket bra perioder idag. Vi kontrollerar spelet fullständigt i första och sista perioden. Dessvärre bjuder vi verkligen in dom i andra. Detta var nog vår sämsta period i år! Men mycket starkt att vi tar oss tillbaka och kan vinna på ett betryggande vis. Alla våra kedjor spelar bra i första och tredje idag. Vi får ofta långa anfall och kan trycka ner motståndarna i egen zon. Andra perioden tar vi med oss för att veta hur vi inte ska uppträda. Lite extra plus idag till backparet Fidde och Mackan som gör tre mål var. Dessutom gör Möller en riktigt bra match som center i andra kedjan idag. Kul för Loman som fick spräcka målnollan idag.