lördag 4 oktober 2014

Oavgjort i Värmland!

Henrik stod för sitt första mål i allsvenskan för säsongen!

Första perioden är avvaktande och direktiven var solklara! Bjud inte på något! Och det följer vi verkligen. Ligger bra i försvarspelet och har bra koll på Skoghall. Perioden slutar mållös.

Andra perioden börjar med att Andreas Lindström hänger upp bollen i nättaket efter pass från Henrik Brendheden. Detta mål kommer i powerplay. Skoghall kvitterar kort därefter på ett skott utifrån. Sedan tar hemmalaget ledning i ett powerplay där dem hittar ett instick in i slottet.
Marcus Pålsson laddar tunga bössan och Victor Hansson styr in projektilen. Kvitterat!
Sedan tar vi ledningen på en frislagsvariant där Niko Moberg hittar Fabian Hansson som trycker in 3-2.

Sista perioden börjar med att kapten Brendheden trycker upp bollen i första krysset. Sedan bevakar vi ledningen bra ända tills det återstår 3 minuter av matchen. Då plockar Skoghall ut målvakten och satsar på en 6-5.
Kort därefter trycker de in reduceringen bakom duktige målvakten Jonas Rodin som var grymt närma att ta skottet. Precis innan har vi två stycken lägen att punktera matchen men vi lyckas inte sätta bollen i det tomma målet. När endast 19 sekunder återstår kvitterar Skoghall till publiken stora förtjusning. Tungt!
I målfirandet drar hemmalaget på sig en utvisning för olämpligt uppträdande. Vi skapar en bra chans men bollen vill inte in.

I sudden skapar vi tryck i vårt powerplay men vi får inte utdelning. Det skapas en del chanser åt bägge håll i slutet på matchen men inga fler mål görs och matchen slutar 4-4.

Conny kommenterar:
-Tycker vi gör en helt ok bortamatch! Bra försvarsspel och har bra koll. Tyvärr räcker det inte hela vägen. Känns surt när vi var så nära.
Nu laddar vi till derbyt mot Malmö på hemmaplan på onsdag.