Oavgjort i derby dramatik av hög klass!

Stor dramatik i derbymatchen!
Fredagskväll och derbymatch!
Kan det bli bättre? Publiken fick se en fantastisk match! Det är många som tackat för underhållningen och sagt att det var en av de bästa och mest spännande matcher de sett!

Falcons började i rasande tempo och redan efter 33 sekunder tar de ledningen. Innan dess hade de haft både en stolp och ribbträff!
Vi samlade mod och åt oss sakta men säkert in i matchen! Kapten Brendheden tar saken i egna händer och bågar in och hänger upp bollen i bortre krysset! Då har klockan tickat fram till 4.45.
Resten av perioden böljar spelet och bägge lagen skapar chanser! Bra målvaktsspel av Tim Fredriksson och Daniel Lind gör att det inte blir fler mål!

Andra perioden blir händelserik och där Falcons SSL förvärv Mattias Helgesson och Fredrik Glans kommer spela huvudrollerna!
Falcons tar ledningen med 2-1 fem minuter in i perioden! Sedan kvitterar Matte Bremer efter en snygg pass från brorsan Andy! Skottet satt rakt upp i X:et! Efter halva matchen var det dags för firma Glans/Helgesson att presentera sig. 3-2 till hemmalaget . Målskytt: Glans Assist: Helgesson.
Sedan ett par minuter senare åker Helgesson ut på två minuter när han tufft tacklar ner Fabian Hansson. Glans är inte nöjd och drar på sig två minuter för protest.
Spel 5-3 i två minuter väntar för Å/K.
Drygt en minut senare trycker Andreas Bremer in kvitteringen på en retur på Anton Tufvesson skott!
Spel 5-4 väntar och tjugo sekunder senare gör Andy mål igen! På pass från Jimmy Lagerkvist direktskjuter han upp bollen i bortre krysset.
Ledning för första gången och det skulle även visa sig vara enda gången. För firma Glans/Helgesson ville visa sig från sin bästa sida igen. Tre minuter innan pausvilan så kvitterar Helgesson på pass från Glans. Blott nio sekunder senare står vi och sover på ett frislag och duktige Christian Persson sätter hemmalaget i förarsättet igen!

Underläge med 5-4 inför sista perioden. Vi går ner på två femmor och formerar om lite i laget.
Några minuter in i perioden hittar Falcons rätt med en diagonalare och utökar sin ledning till 6-4. Ett tungt mål som säkert hade fält många andra lag. Men inte oss! Vi repar nytt mod och både reducerar och kvitterar genom första backparet Marcus Pålsson och Andreas Lindström.
Först ut var Mackan som smyger upp på bortre och det ser Matte Bremer som serverar en kanonpass och Mackan sätter den säkert i mål.
Sedan så är det Lindströms tur att komma med i målprotokollet. Brendheden står bakom mål i Gretzky position och hittar framstörtande Lindström som trycker ditt kvitteringen mellan benen på Lind.
Nu är det verkligen puls på plan och på de 588 st på läktaren!
Minuten efter kvitteringen ger Crille Persson åter Falcons ledningen på ett distinkt avslut. Strax där efter kvitterar Niklas Larsson och Jimmy Lagerkvist stod för förarbetet!
Ca tio minuter kvar av matchen och spänningen och intensiteten är på max! Spelet böljar fram och tillbaka. Fyra minuter från slutet vänder Falcons Niklas Dahlström sig överraskande om och skjuter upp bollen i nättaket! Ny ledning för Falcons och nu börjar tiden bli knapp!
Två minuter kvar och vi väljer att ta timeout! Riktlinjerna för 6-5:an tas upp och bytena görs klara. Nu ska det avgöras!
Å/K trycker på men tiden rullar snabbt nu. Med endast tjugo sekunder kvar hittar Matte Bremer rätt med en diagonalare och Mackan dyker upp och trycker in kvitteringen! Vild glädje bryter ut och vi har lyckats att ytterligare en gång komma tillbaka!
I sudden känns vi lite starkare och skapar lite mer bl genom ett skott från Mackan som tar i insidan stolpen! Även Falcons sticker upp med ett par farligheter men matchen slutar 8-8.

Landskrona Falcons är riktigt bra. Ingen snack om saken! De vill gärna prata ner sig och ligga lågt. Men med de sena nyförvärven Glans/Helgesson så har de det mest rutinerade och namnkunnigaste laget i serien. När de går ner på två femmor så är det bara spelare med SSL eller Allsvenska meriter!
För mej är de ett solklart playoff lag.
Tycker de var bättre än oss och spelar med härlig energi och är fysiskt jätterstarka. Falcons vinner matchen i 5-5 spelet med 8-5.
Vi gör ett mål i 5-3, ett i 5-4 och ett i 6-5.
Tycker vi ska vara nöjda med ett poäng. Vi kom inte upp i den standarden jag vet vi kan och en av anledningarna är att vi har haft två dåliga träningsveckor bakom oss, detta pga många skador, inställd träning(stormen) och kortare pass pga dammatcher.
Tror denna poäng och upphämtning kan vara starten på en bra period för oss. Tycker vi visar en bra moral och med ännu mer energi in i gruppen kommer vi bli farliga! Nu laddar vi inför toppmatchen på lördag hemma mot tabelltvåan Vöikers.