lördag 20 oktober 2012

Vinst mot Slätfly

Pada gjorde en väldigt bra match i målet idag.

Det blev vinst i dagens match mot Slätafly. Slutresultatet skrevs till 4-5(1-0,1-2,2-3).

Slätafly kom ut i första perioden och rivstartade matchen. Vi blev ordentligt nerpressade. Men det tog till 9.55 innan dom fick utdelning, trots att dom hade ett powerplay. Vi slog en felpass på mittplan och en av deras spelare kommer fri med Pada. Han får en liten felträff på skottet och det går under annars storspelande Pada. Efter deras mål tar vi oss in i matchen. Spelet jämnar ut sig mer och vi har bla två stolpskott från Brennets klubba. Men tyvärr får vi inte utdelning. Dessutom får vi en utvisning mot oss det sista som händer i perioden.

Andra startar således med ett boxplay. Vår box lyckas hålla emot i 1.24 innan Slätafly sätter ett hårt dragskott i krysset. Uppförsbacken blir längre och längre. Dessutom ser spelet efter utvisningen likadant ut som i början av första. Dom pressar på och vi försvarar oss bra. Men precis som i första tar vi oss in i matchen efterhand. Men denna perioden får vi dessutom utdelning. Jimpa petar ett frislag högt upp i banan till Tuve. Han drar iväg ett skott och vi har mycket folk framför deras målvakt och bollen letar sig in i bortre. Och dryga minuten kommer nästa mål. Loman spelar fram först Tuve och målvakten räddar. Sen hittar han Jimpa och målvakten gör en ny räddning. Men Jimpa får in bollen framför mål igen och där dyker Loman upp och slår bollen i öppet mål. Nu är matchen jämnare och vi får även ett powerplay innan perioden är över. Vi skapar ett antal bra lägen där men utan att kunna trycka in bollen.

Tredje perioden startar mycket bättre för oss. Vi bryter bollen i egen zon genom Tuve. Han transporterar upp bollen och sätter bollen diagonalt till Jimpa. Han trycker iväg ett skott som letar sig in vid första stolpen. Och bara 21 sekunder senare kommer nästa mål. Mackan slår en långboll till Brennet. Han drar sin försvarare och lirkar in bollen under målvakten.
Slätafly tar timeout. Efter det börjar dom försöka sätta ännu högre press än dom gjort innan. Och efter 09.01 får dom in en reducering. Pada räddar första skottet men vi får inte undan returen. Nu trycker dom på för kvittering men återigen visar vi stor moral och enorm lagkänsla. Vi står upp bra och täcker nästan alla skott. Dom som kommer igenom är Pada omutlig på. Han spelar väldigt bra matchen igenom. När klockan står på 15.36 slår Jimpa en boll i luften över till Brennet. Han tvekar inte utan drar till bollen på volley. Målvakten hinner inte över och bollen går i mål. Dessvärre reducerade Slätafly kort därefter. Dom fortsätter att spela väldigt desperat men vi står upp väldigt bra. Med lite mer än en minut kvar får vi en utvisning. Slätafly försöker spela 6-4 i slutet men vi står emot.

Vi vinner denna matchen på vår lagmoral. Vi står upp för varandra och alla ger lite extra i varje situation. Pada storspelar i målet och Martin Lehmann och Fabian Hansson, födda -97, spelar i princip hela matchen och gör det mycket bra. Men det är många som förkänar beröm efter en sådan här insats.