lördag 3 mars 2012

Vinst mot Falken

En av dagens stora matchvinnare.

Det blev vinst i bortamatchen mot Falken idag. Slutsiffrorna skrevs till 5-8(1-4,2-3,2-1).

Falken startade matchen med att sätta hög press mot våra backar men utan att lyckas få tag i bollen speciellt många gånger. Det var istället Daneborn som efter 5.43 kunde ge oss ledningen när han fick bollen av Jon och väntade ner målvakten. Han gick runt honom och la in bollen från dålig vinkel. Och ca 2 minuter senare kunde Loman utöka ledningen till 0-2. Andre spelade fram bollen längst sargen till Becke som snyggt hittade Loman på den bortre stolpen där han enkelt kunde sätta bollen. Halvägs in i perioden kan Falken kvittera men bara minuten senare presenterade sig dagens fyramålsskytt. Brennet skjuter ett skott i en spelvändning som går utanför. Men Hallbäck är vaken och sätter in bollen direkt tillbaka till Brennet som kan lyfta in bollen till 1-3. Sen kommer matchens snyggaste mål. Direkt på tekningen som vi vinner slår Anton en långboll mot Brennet. Han slår med ryggen mot planen en volley rakt in till Hallbäck som kommer springandes mot den bortre stolpen. Han slår behärskat in bollen vid stolpen under målvakten. Falken tar nu timeout och byter målvakt. Vi får senare chansen att spela powerplay. Vi har några halvchanser men utan att sätta bollen.
Vi startar lite trevande i matchen Falken är heta men utan att skapa så mycket målchanser. Vi tar över efter vårt ledningsmål och spelar riktigt bra en period. Efter sin timeout lyckas Falken hålla tätt men det är vi som för matchen.

Andra perioden startar lite trevande från vår sida och Falken kan göra två snabba mål och få lite kontakt. Men när vi lite senare på nytt får chansen i powerplay kan Brennet göra sitt andra mål för dagen när Hallbäck spelar upp bollen från hörnet och Brennet bågar in och sätter bollen stenhårt i krysset.
Efter 15.31 kommer nästa mål. Domarna har höjt handen för en avvaktande utvisning. Vi håller i bollen och spelar 6-5. Efter lite bollrullande får Brennet bollen i backpossition av Daneborn. Han tar ett par steg in i banan och stänker på nytt in bollen med ett välriktat dragskott. Strax därefter drabbas Falken av en utvisning. Denna gången är det Anton som får bollen av Mackan. Han tar fram stora bössa och skjuter 3-7 från pointpossition. Med en halvminut kvar av perioden får vi på nytt ett powerplay som vi inte hinner utnytja.
Vi startar inte perioden bra utan bjuder in Falken i matchen igen. Dessbättre rättar vi till våra misstag och tar tag i spelet igen. När vi driver upp tempot så hinner inte Falken riktigt med och får därför utvisningar. Vi leder rättvist med 7-3 inför tredje perioden.

Tredje perioden startar med powerplay för oss i 1.25. Vi skapar några halvchanser men utan att få in bollen. Efter 11.04 får vi en utvisning mot oss. Men direkt på tekningen kan vi kontra genom Hallbäck. Han sprintar förbi sin gubbe på kanten och hittar in till Brennet som löpt sig fri på bortre. Brennet är iskall och rundar målvakten och kan lägga in sitt fjärde mål i öppen kasse. 11.12 på klockan och 8-3. Vi håller undan i resten av boxplayet och i slutet av detsamma kontrar Hallbäck på nytt. Han flippar bollen förbi en Falkenspelare som tar bollen med handen och blir utvisad. Vi skapar ett par lägen i powerplayet men utan att göra fler mål. Vi slappnar av lite för tidigt och Falken kan dessvärre göra två reduceringsmål innan matchen är över.

Vi startar både första och andra perioden lite trevande för att i båda ta över spelet efterhand. Tredje perioden bevakar vi mest resultatet. Det är på det hela en helt okey match från oss. Brennet och Hallbäck utmärker sig i protokollet men hela laget förkänar beröm idag. Med endast tre omgångar kvar och 11 poäng ner till tredjeplatsen kan vi nu konstatera att det som sämst kan bli kval uppåt. Nu ser vi fram emot fredagens hemmamatch mot Gårdariket. Hoppas vi ses då.